Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

6 december, 2020

Hyacinter med tistlar & adventskonsert hemma

God morgon och glad andra advent! En stilla morgon här i köket med levande ljus, ljuvligt doftande hyacinter och skön julmusik i högtalarna.

Som jag skrev förra veckan så glömde jag ju helt bort det här med adventskonsert till första advent som är superviktigt för mig i hela den här decemberritualen. Ett riktigt avstamp på hela december, julen och stämningen.

Då får man väl ta det i egna händer och skapa sin egna konsert här hemma. Ni som känner min make vet att han är en skönsångaren av rang men det är inte honom jag referera till utan den spellista jag skapat. En lista med sådan musik jag tycker kan passa på advent, att ackompanjera tända ljus i adventsljusstaken.

Listan har jag gjort offentlig och du kan lyssna på den HÄR.

Jag köpte redan i november hyacinter som både växt, slagit ut och dött men de gav inte alls ifrån sig någon det. Hyacntdoft som också är så viktigt för stämningen och känslan.

Då köpte jag mig ett fång snitthyacinter. De har nu slagit ut och doftar precis så där härligt som man vill.

Hos min torghandlare jag köpte snitthyacinterna tog jag även några grenar blå tistlar då jag tyckte de skulle bli så fina och blå tillsammans. Visade sig bli riktig bra tycker jag.

Ja, det var lite från köket nu och vi ska unna oss en lång frukost i pyjamas. I dagens lucka i kalendergranen stod det “I dag tar vi med gulaschsoppa i termos och äter lunch/middag ute i naturen” så det blir planen. Himla bra att ha kalendern som kapten för dagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.