Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

22 januari, 2021

Pysseltips för barn med det du garanterat har hemma

Jag får ofta frågor om pysseltips för barn. Vad kan man inspirera barnen till att göra när meningen “jag har inget att göra!” kommer. Jag har en del pyssel i mitt arkiv, kolla HÄR, men här kommer ett nytt dundertips. Varför? Jo för det är av material du garanterat har hemma och med det kostar dig noll kronor.

Papprullar, toarullar, är ju något som garanterat 100% av oss har hemma. Kanske de hamnar i pappåtervinningen men jag säger: släng dem inte! De är perfekta att pyssla med. Ugglor, raketer och smällkarameller är bara tre exempel.

Pysseltips för barn – bygg torn av toarullar

Här kommer då ett pyssel för barn som gillar att bygga.

Pysseltips för barn

Och här finns det ju ingen hejd på hur stort detta bygga kan bli.

Pysseltips för barn

Papprullarna blir stapelbara när två till fyra skåror klipps från kanten och från båda håll. Man kan välja att stapla rullarna i skårorna på båda rullar som möte så de sjunker ner djupt i varann eller bara en skåra som möter en kant för högre torn.

Gör så här: klipp ca 3-4 cm långt snitt och sedan likadant bara nån mm åt sidan. Klipp eller dra bort den lilla pappbit som blir över. Om vi kallar detta snitt “klockan 12” så klipper du likadant kl 06, 03 och 09. Vänd på rullen och klipp nu kl halv 8, halv 11, halv 2 och halv 5. Dvs att skårorna inte är helt i linje.

Måla rullarna om du vill, vanlig vattenlöslig akryl/hobby-färg täcker bra.

För roligaste byggen kan papprullarna klippas till i olika storlekar höjder.

Pysseltips för barn

Och sedan är det bara att börja bygga. Ska det bli ett slott för pokemongubbar? En grotta för dinosarier? Eller skog åt smurfar? Du bestämmer.

Detta pyssel och fler enkla roliga pyssel kommer jag visa imorgon i Nyhetsmorgon. Jag hoppas kunna inspirera till saker att göra när vi fortfarande lever med en pandemi och inte kan lämna hemmet på det sätt vi skulle önska för att gå på museum, bio mm. Hoppas vi ses kl 10.30 och 11.05.

Comments (2)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.