Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

19 februari, 2021

Vårkänslor & pastellfärger

Visst är det häftigt hur vi hela tiden förflyttar oss framåt?! Det är ständigt en rörelse vidare, mot nya årstider och utveckling.

Nu har jag helt klart tagit steget mot våren. Jag känner det med hela kroppen hur jag söker ljuset och lättare färger. Jag tog nyss bort de mörka mysiga soffkuddarna och lät de ljusa neutrala vara kvar. “Hmm… har jag något pastelligt i skåpet, bland kuddfodralen?” tänkte jag. Och där förstod jag, nu är jag i vår-mood.

Nu har den ljusa Morrisduken åkt fram, lätta glasljusstakar med pastelliga ljus som faktiskt känns ljusare än vita (hur nu det kommer sig), ljusa tyger och så klart helt magiska glada färger i buketten.

Trots den mörka väggfärgen och mörka trät i bänkskåpet bakom så känns det ljust och lätt.

Vill verkligen tipsa om att gå till andra hands-butikerna, loppisar och leta efter glasljusstakar. Dessa fina ståtliga tjusigheter har jag hittat just där i olika omgångar.

För att det ljusa ska synas ordentligt behövs det, enligt mig, något mörkt som konstaterar. Som här är knallrött magiskt mot pastellerna.

Med denna färgklick önskar jag dig en fin fredag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.