Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

19 mars, 2019

Är jag den sista vaxduksentusiasten? Tror inte det

Den nya vaxduken med mönstret Strawberry thief av William Morris ligger nu på matbordet. Och här undrar jag om du tänker; va, vaxduk – det är ju hemskt eller vad smart med vaxduk. Tror det finns olika lag så att säga. Sedan finns det så klart vaxduk och vaxduk vad det gäller mönster men måste ju ändå säga att det är helt galet behändigt för oss som yvig barnfamilj att kunna ha duk på bordet som tål köttfärssås och utspillda mjölkglas.

Varför jag nu ger denna lilla skapelse ett helt inlägg är för att jag fick så många frågor om duken när jag visade den häromdagen. Syntes som hastigast på en Insta Story och det har väl aldrig varit så många som skickat kommentarer.

Så här är svaret: Det är en vaxduk i mönstret Strawberry thief av William Morris och den finns att köpa på löpmeter lite här och var. Denna köpte jag på Tygverket på Söder medan min andra vaxduk med samma skapare fast i mönstret Willow Bough köpte jag på Östermalms textilateljé. Intressant hur dessa två skiljer sig i pris ser jag nu…

Små flygande jordgubbstjuvar på en blå blomsteräng. Gör mig lycklig faktiskt. Men, här är kanten kvar till skillnad från min andra duk. Kanske jag ska ta bort den?

Kommentar

  • Vaxduk är jättepraktiskt! Speciellt med barn vid bordet. Men även annars. Och lite coolt! Jag tycker det är snyggt med kanten. Designerns och mönstrets namn kan man väl läsa där?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.