Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

9 maj, 2021

Äntligen är fåtöljerna klara. “Skrindan” i ny klädsel

Äntligen är våra fåtöljer i vardagsrummet omklädda, klara och på plats. Jag vet att detta inlägg är efterlängtat då jag har fått många meddelanden med frågor om hur det har gått med tapetseringen gav fåtöljerna. Det visade sig vara många som också sitter på ett par gamla Skrindan, googlat till sig info om dem och hamnat hos mig.

Det var i december 2016 jag vann budgivningen i en nätauktion. Vi skulle bli många till jul och jag fick ändan ur vagnen för att köpa fåtöljer och landade i en skrinda i stället. Eller i ett par fantastiska Skrindan, läs mer HÄR.

Så lycklig var jag fast att fåtöljerna var duktigt slitna, sadelgjorden under var helt säckig och armstöden nästan avskavda. Detta var kvalitet så att renovera dem, tapetsera om dem, skulle inte bli några problem.

Det som dock skulle bli problem var att välja tyg och färg…

Tills nu! Så många vändor och våndor! Men sen landade det i en härligt klar men ändå mörk blå färg. Passar mot trät, passar i rummet och, vad jag tycker, kommer kunna leva länge då det är en klassisk blå färg.

Ska vi ta och titta på en klassisk Före och Efter? Fast tvärt om då, har ha

Mycket som hänt under dessa 4 år som gått!!! Golvet är slipat och pigmenterat, mattan utbytt, soffan där bakom likaså.

Men visst kom träfärgen i fåtöljerna fram bättre mot det blå? Känns så skönt och lugnt med denna färg.

Som sagt, det var inte bara tyget och färgen som vi ville byta utan fåtöljerna behövde rejäl makeover undertill. Det skrev jag om HÄR.

Här var renoveringen halvvägs. Mycket bra att kunna göra jobbet i två omgångar så vi kunde dela upp summan också. Inte billigt att renovera när det ska göras med kvalitet.

Men värt allt. Nu har vi livets fåtöljer och alla i familjen älskar dem.

Riktigt galet hur jag nu knappt minns att de såg ut så här. Vad snabbt man ställer om. Men 4 år är en lång tid att suga på karamellen. Jag har sagt det förr och säger det igen: det går inte fort i det Lythska hemmet. Här ska det funderas, våndas, ändras, väljas, börjas om osv länge. Men då hittar vi ju verkligen rätt till slut. Om det är några som är #slowliving så är det vi!

Några som var snabba på att ta tillbaka sin favoritplats var katterna Birger och Bernhard.

De verkar gilla fåtöljerna de med. Tog väl 1 timma innan det var sovplats nummer ett igen. Fast, de sov nog lika bra i de andra i och för sig. Fast, nu syns katthåren mindre mot det mörka tyget! Se där, ännu en bra anledning, ha ha!

Comments (7)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.