Följ mig:
Återvinningspyssel Loppistips

Loppistips: Soppskålar med lejonhuvud är perfekt till allt

31 januari, 2022

[wordpay_ad type=”float” blur=1]

Du har sett dem många gånger, de där vita soppskålarna på liten fot och med små öron som vid närmare blick är små lejonhuvuden. Vissa ser mer ut som ailiens eller grodor medan andra är väl detaljerade. De sk lejonskålarna.

De nya från butiken kan kosta över 500 kronor medan du hittar massa på loppis, ja det står typ 5-10 stycken på hyllorna varje gång, för 10-20 kronor styck på loppis, i second hand- och välgörenhetsbutiker.

Det är inte bara priset som är bra här för en liten fin vit skål i kraftigt porslin på fot är ju så användbart. Visst behövs små skålar jämnt? Till soppa så klart men även till fredagsmyset, lördagsgodiset och den där härliga varma koppen varm choklad eller café au lait.

Ja jag vill verkligen tipsa om att köpa dessa nästa gång du är på Myrorna, Stadsmissionen eller loppis. Så användbara.

Dippskål. Och nöt-, oliv- och grönsaksskål – allt funkar ju!

Vill du fler tips på loppisfynd som kan användas på nya sätt? Kolla då in dessa länkar:
Ostkupan som blev en grönsakskupa
Karafftoppar som duktyngder
Mjölsikt kan användas som matskydd
• Se mitt inslag i Nyhetsmorgon med loppistips HÄR.

Jag tänker nog främst på gratinerad löksoppa när jag ser dessa soppskålar men just nu är jag så sugen på gulasch. Äter det både till lunch och middag. Och jag, jag tar genvägen via konserven. Den är ju så god!

Efter stormen Malik behövdes jag värmas upp ordentligt. Varm choklad, grädde och marshmallows gjorde susen!

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

  • Svara Marina 31 januari, 2022 at 18:07

    Hej Helena och tack för bästa bloggen! Flyttade in i ett hus från 1948 för två år dedan och din blogg är oerhört inspirerande kan jag lova 💖

    Vad är det för namn/kod på väggdärgen på ditt kontor? Kram från en fellow funkis

  • Lämna en kommentar

    Close