Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

21 mars, 2022

Härlig vår i vår trädgård – redan i mars

[wordpay_ad type=”float” blur=1]

Men hallå vilken helg det var. Av vad jag har kunnat se i mina flöden så verkar det som hela Sverige fick en vacker helg med sol. Vi här i Stockhomstrakten hade inte bara klarblå himmel utan även värme. Ja faktiskt riktig värme. Jag hade bara t-shirt när jag vårstädade trädgården. Men det kan också ha varit för att jag jobbade som ett djur å slet så jag svettades också, ha ha.

Två hela dagar behövdes för att vårstäda trädgården. Det stora kärlet som kommunen hämtar för kompost och trädgårdsavfall fyllde jag till bredden med kottar, barr och grenar och det som inte rymdes där i fick jag liksom gömma i trädgårdens hörnor. Tänker att det göms sedan bland alla syrenblad. Säg inget till grannarna…

Denna himmel!

Jag rensade, krattade, grävde, ansade, kapade. Jag slet. Vad gjorde katten? Det vete katten…

De vackraste små skönheter står och lyser i allt det bruna. Och du kan väl historien om snödroppen? Läs annars den HÄR. Och vintergäck – det kan du påskpyssla med så HÄR.

Små små första bladen till gullvivan. Vi ses i maj skulle jag tro.

Det tydligaste vårtecknet hos oss? Att köksdörren står öppen hela dagen.

Trasmattan är på plats och skor slängs av utanför. Som jag längtat efter detta.

En av säkert 22 korgar jag krattat ihop.

När är man som mest poppis som mamma? När man steker pannkakor skulle jag tro.

“Mamma, du ser ut som en påskkärring” sa vår yngste. Oh yes! And a proud one since 1974!

Så där ja!

Premiär för Birken, premiär för barfota. Mycket bra helg.

Det var härligt att träffa köksträdgården igen. Den som jag fixade förra året om du minns. Se den HÄR. Får se hur den lyckas komma igen nu snart.

Se där, här kommer rabarbern. Minns hur jag första våren i huset såg dessa röda knölar komma upp ur marken. Jag blev livrädd. Hade då ingen aning om att vi hade rabarber, ha ha.

Bordet vi köpte i somras väntar på oss tålmodigt. Det bord vi använde varje kväll, känns det som. Bästa köpet 2021 kanske.

Så där! Allt klart, stengången framtagen och gräsmattan fri från alla miljarders kottar. Nu är jag värd en vila.

Bara det att Birger på en gång tog min plats.

Men han kommer undan med allt den lille godingen.

Bläddrade lite drömskt i nya fina böcker jag återkommer med mer om.

Slappa. “Äntligen” säger Birger.

Jag lyckade faktiskt somna i soffan och blev väck av ett gäng klor i magen och ett starkt Mjau i örat. Dags att gå in och göra middag.

Jag lyckades fint med brunsåsen till den milda grad för kommentarer “Det här smakar som på IKEA!” är ju bland det finaste man kan få höra. du fattar barnens ribba när det kommer till köttbullar med brunsås va???!

Idag har jag gått å spejat ut i trädgården och känt mig så nöjd. Nu kommer jag bara kunna njuta av att vara i trädgården, inte behöva jobba alls i den. Så skönt. Och mitt mål med att ha en trädgård. Slappis – jajamen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.