Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

23 april, 2022

Sista måltiden i Paris. Både toppen & botten

Sista måltiden i Paris och nu skulle Frankrike ge mig de där moules frites jag hade som enda krav på resan. Jag hade googlat och bord bokades på L’Anvers du Decor för att de fått bra recensioner, bilderna såg bra ut och de garanterade moules med hemmagjorda pommes.

Ett stimmigt ställe i Montmartre med underbar stämning. Superhärlig personal men turistfällan var total. Jag har som sagt inga problem med turistfällor men då ska det också leverera bra mat.

Personalen förutsatte att vi inte äta grodlår, sniglar eller musslor innan vid matbeställningen vilket kanske borde ha avslöjat det hela. Vi var nog inte deras vanliga gäster skulle jag tro. Sonen tex hade på sin 11-årsdg önskat grodlår till middag så vi är på intet sätt newbies, ha ha.

Sniglarna var goda och alla åt av dem. Dottern slukade 3 och yngste sonen tyckte faktiskt riktigt bra om det. Se där!

Storebror tog grodlår till förrätt. Gillar man kyckling och gillar man torsk – ja då gillar man grodlår. Som ett blandning. Som en groda.

Sen kom då musslorna som jag längtat efter! Superglad över att få äta musslor i Paris, känna lyxen av situationen men det var de sämsta musslor jag ätit.

Bunken som ska vara överfylld var halvtom, vissa musslor små som nyckelpigor och sedan var buljongen helt utan smak.

Men vet du? Jag var lyckligare än lyckligast just för att allt ändå var så galet underbart. Men om du ska till Paris – välj ett annat ställe. 

Med stort vemod var det vi vände hem till lägenheten igen. Sista kvällen, slut på vår underbara franska resa, jag som precis börjat känna mig hemma i vårt kvarter, greppa enkla franska fraser och komma in det parisiska livet. Snälla låt mig få återkomma snart igen!!!!

Comments (1)

  • Hej Helena, tack för fin reseskildring! Tyvärr så serverar inte en bra restaurang musslor i april eftersom de fortfarande är för små. De måste växa till sig. Musselsäsongen varar från juli till januari så inte så konstigt att du blev besviken. Detta är faran med att välja restaurang i turiststråken, tyvärr.
    Men fint väder fick ni ju i alla fall ☀️
    Hälsningar från en “halvfransyska”.
    Karin Contet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.