Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

30 april, 2022

Nu blir det blomkrasse för hela slanten. Hoppas jag

Jag vaknade tidigt och sitter nu här vid datorn lördag morgon. Valborg. Våren ska idag firas in.

Och jag kom ju på att jag inte stoltserat med det jag, kors i taket, tagit mig för. Jag har sått krasse, alltså att förså blomkrasse.

Jag har på intet sätt några gröna fingrar. Inte heller riktigt tålamodet med odling men jag är övertygad om att jag lätt kan öva upp båda dessa. Vad jag däremot inte kan är att ta hand om en stor blommande trädgård på sommaren. Men vaddå, det är väl bara att vattna och piffa osv? Jajamen, men jag är inte här! Vi har lyxen med att ha familjer med hus som vi är välkomna att besöka så det blir våra somrar. Vi är då mer eller mindre på turné hela somrarna. Då står mina odlingar här och dör.

Det blev jag snabbt varse när jag med höga ambitioner de första somrarna i huset la ner galet stora summor på både det ena och det andra som fullkomligt var pengarna i sjön.

Nu går jag på säkra kort, sånt jag vet att jag kan hantera och sedan drömmer jag om en sommartillvaro där jag är på en och samma plats hela sommaren och kan få saker att överleva.

Väldigt lång utläggning för vad jag ville säga: Jag har nu en fin liten sådd på fönsterbrädet i matrummet. Jag hoppas det blir härligt färgstark krasse av det när det kan planteras ut.

Vad jag också gillar med krasse är ju att den är ätlig. Ja, jag är ju funktionell av mig så det är så bra när det är multifunktionellt. Förra året så piffade jag till en köpekaka med krasse om du minns.

Inte en helt ergonomisk bra plats att sätta frön men nu blev det på stenhällarna i trädgården. Ytterligare en anledning att det inte odlas så mycket hos mig – det är en bergtomt.

Jag hade pluggat på och att lägga fröna 1 dygn i vatten ärbar för igångsättandet så att säga.

Jag fick sällskap av katterna. Känns tryggt.

Och så här ser det ut nu på mitt fönsterbräde. Ljus, värme och vatten. Hoppas nu att jag gjort alla rätt.

Det lär du bli varse här på bloggen om inte annat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.