Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

22 juli, 2022

Fredagslåda med tips på mängder av somriga besök

Hej fredag från Skåne. Jag fortsätter mitt bloggande från vår sommar och semester. Kanske inte alls inspirerande men då blogg på något sätt ändå är en typ av öppen dagbok så blir det så så här års. Kanske något recept eller ställe inspirerar ändå.

Men på det temat blir veckans fredagslåda. Somriga inlägg från lite olika ställen. Hoppas det kan ge lite sommarfeeling och uppslag på något somrigt till dig och de dina.

Skåne – alla mina tips samlade

Ska du till Skåne och speciellt den västra sidan av landskapet som jag? Då har du alla mina inlägg med tips på ställen och saker att göra HÄR. Och om du har fler tips får du gärna passa på att skriva kommentar. Jag tar gärna emot så det är av lite egoistiska skäl också.

 

Koster – ett unikt paradis

Vi har de senaste åren hyrt stugor på Västkusten och speciellt på Nord Koster. Jag hade hört mycket om detta ställe innan men inte riktigt förstått. Vad var grejen liksom? Och det kan jag inte nu heller förklara. Har du möjlighet att göra ett besök över dagen eller har lyckan att hitta ett boende för nån natt – ta chansen. Upplev något mycket unikt. Läs alla mina Koster-inlägg HÄR.

 

Gotland – flera världar på en & samma ö

Det var inte så längesedan jag hade ett inlägg med alla mina samlade tips om Gotland men det vore ju dumt att inte ta med dem i detta fredagsinlägg nu tycker jag. HÄR har du allt jag skrivit om Gotland och med allt vi sett och gjort.

 

Taxinge slott – eller kakslottet

Nu blir det lite close to home I och med att jag är från Stockholm men är du in närheten av huvudstaden och vill ta utflykter nära så har jag så klart några tips. Och ett av de godaste är Taxinge slott. Det kallas inte för inte kakslottet… Läs mer HÄR.

 

Lådbilslandet för de små

Nära Taxinge ligger lådbilslandet och det är en riktig höjdare måste jag säga. Så mycket kul. Se mer HÄR.

 

Gustavsbergs fabrik & outlet

Vi har i många år gjort en tur varje sommar till Gustavsberg för att fynda porslin, komplettera vår vardagsservis och bara njuta av det härliga området där. Riktigt god mat i restaurangen. Och om vädret inte tillåter bad i havet så finns det riktigt bra badhus med äventyrsdel. Läs mer HÄR.

 

Ta en tur under broarna

Att upptäcka sin egen stad är kul och lärorikt. Att liksom våga vara turist och göra det där “man inte ska får göra som äkta stadsbo” typ. HÄR var en dag med kidsen när vi tog en under-borarna-tur. Hur lyckat som helst.

 

Ja det får räcka för denna gång. Finns mer men nu ska jag ta mig an min semester här i Skåne.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.