Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

8 november, 2022

Nypongrenar i mitt hem – bästa tipset & pyntet nu

Nypongrenar är så makalöst vackra med sina långa nakna grenar som liksom sträcker sig lite åt alla håll. De som du kanske har på tomten med stora “vanliga” nypon eller de som just nu finns i blomsterhandeln med mininypon i klasar. Lätt att ta miste på dem som rönnbär faktiskt.

Jag köpte mig en rejäl gren med mininypon. Ja fler grenar hade varken behövts eller fått plats ha ha. Det var många blickar där på tunnelbanan när jag åkte med denna gren inslagen i stoooooort papperspaket.

Tålig är den och jag kommer den låta torka och få stå där som en eternell eller vad man ska kalla det. Och då efter novembers jobb som noventpynt blir det en sömlös övergång till att bli ett julpynt ju! Man får inte vara dum…

Och jag bara älskar hur min ljusstake Apple Tree Kandelaber (adlink) förhöjer träkänslan här.

Så vackert lysande röda de små bären och grenarna ger ett mycket dramatiskt skuggspel när jag satte levande ljus bredvid.

Visst är de söta!!??

Det är inte första gången jag köper dessa nypon, du lär minnas den från 2020… Den bild som sedan blev omslaget till min julbok Julprassel & decembermys.

När jag ser den gamla bilden slås jag av att jag har ju samma komponenter i då båda bilderna, ha ha. Nypongrenar, massa färgade stearinljus och en krans. Men på två helt lika ställen i hemmet och med två helt olika uttryck.

Sen är diet då nypongrenar från tomten som fått flytta in tidigare. HÄR är bild från 2016.

Och HÄR från 2020 när jag använde nypongrenar som stöd till amaryllis.

Ja som sagt, det perfekta lilla pyntet att ha hela vägen genom både november och december. Och för att toppa det hela kom jag nu på att vi faktiskt hade nyponsoppa till efterrätt i söndags, ha ha. Och den middagen ska jag återkomma med bilder från.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.