Följ mig:
Jul Julpyssel

Pappersgirlang av pappersremsor – kanske enklaste julpysslet

5 december, 2022

En julig girlang av papper – detta är det pyssel jag alltid nämner när jag får frågan ”Om jag bara ska göra ett julpyssel, vilket är det?”. Av den enkla anledningen att det är otroligt enkelt, alla har tillgång till någon sorts papper och du får snabbt riktigt långa girlanger och rummet blir dekorerat i rekordfart.

Riktigt enkel och så kul att göra tillsammans hela familjen. Gör flera längder och fäst sedan ihop till en enda lång. Använd endast en färg på pappersremsorna eller använd flera olika färger och kanske mönster.  

Om du tyckte att den förra girlangen jag visat HÄR var lite krånglig så kan du inte gå fel med denna.

Pappersgirlang av pappersremsor

Vad som behövs
Pappersremsor, lika stora
Häftapparat eller limstift 

Gör så här: Klipp till remsor av valfritt papper. Ju fler remsor desto längre girlang, se bara till att de är lika långa och breda om du önskar ha en jämn girlang.  

För den girlang som syns på bilderna; vik ett A4 på mitten och klipp i tu. Vik sedan de två delarna i tre och klipp ut. Du får alltså ut 6 remsor där varje är 49,5 mm bred och 210 mm lång. 

För ihop ändarna på en remsa och fäst med häftapparat. Limstift funkar också men då krävs lite torktid. Nästa remsa förs genom hålet på den första och fästs ihop på samma sätt som första. En kedja skapas i rasande fart.  

Häng upp i dörrposter, fönster eller över bordet. Mindre varianter är fina i granen. 

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

Lämna en kommentar

Close