Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

4 december, 2022

Julpyssel med återbruk i Nyhetsmorgon i morgon

Ja men nu är det dags för pyssel i rutan igen. Och med två ämnen som båda ligger mig varmt om hjärtat: jul och återbruk.

Jag fick frågan av Nyhetsmorgon om jag kunde komma till studion och inspirera till jul med pyssel och helst då med saker som man redan har hemma. Klockan 08,50, 09.20 samt 09.36 är tiderna jag har fått men som alltid så är direktsändning lurigt och kan ändras i sista sekund. (Som den gång jag skulle in i studion var på allt bryts för att dåvarande statsministern Löven hade kallat till presskonferens. Så där stod jag med mitt pyssel och långnäsa ha ha.)

Av flera anledningar är återbrukspyssel bra:
1) Du har materialet redan hemma så du kan börja skarp på en gång.
2) Du använder det som redan finns så det blir ett hållbart pyssel utan nykonsumtion.
3) Det du redan har hemma ger att pysslet är gratis så att säga vilket vi alla verkligen också kan behöva hjälp med i dessa tider.

Man säger att alla goda ting är tre och här har vi ett mycket bra exempel på just det.

Jag har tidigare varit med i Nyhetsmorgon och pysslat vid jul på temat återbruk och de tipsen tycker jag kan få visas igen. Så de kan ni ta å kolla på i väntan på de nya som jag visar i rutan imorgon bitti och återkommer med på bloggen sen såklart.

Och de saker jag visade var dessa:

gratis julpyssel

Torka apelsiner och HÄR ser du hur jag gjort en krans.

gratis julpyssel

Släng inte vaxet från julosten – det blir fina dekorationer på stearinljus. Läs mer HÄR.

gratis julpyssel

Paketpapper blir till girlanger, se hur HÄR.

gratis julpyssel

Karamellpapper är ju fina, se HÄR när jag gjorde dessa polkarandiga rosetterna.

gratis julpyssel

Se HÄR hur fint du kan göra dina värmeljus mysigare.

Av formarna skapar du vackert en fin krans, se mer HÄR.

Av gamla kemtvättsgalgar kan du skapa en rund ljusring, se HÄR, eller…

… ett diamantformat ljushänge. Se beskrivning HÄR.

Hoppas du blev inspirerad och vill testa några pyssel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.