Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

16 december, 2022

Sommargardinen blev en decembergardin

Man lever i sitt hem 365 dagar/12 månader/ett helt år och det ska kännas som hemma i alla årstider och säsonger samt högtider. Det som är perfekt i juni kanske behöver hjälp i december? Det är inte för inte man i alla tider ändrat tex köksgardiner från lätta tyger och färger på sommaren till kraftigare i varma färger till julen.

Men om man inte vill ändra utan att det ska kännas rätt hela året, då gäller det att välja rätt så att säga. Som vår väggfärg i matrummet – den har visat sig vara perfekt precis hela året (jul och vår). Och nu upptäckte jag att de gardiner jag satte upp i köket också är det. De där lätta, lite transparenta cafégardinerna som känns väldigt somriga på pappret är faktiskt supermysig även nu i kallaste vintern.

Bara det att det är tyg där vid de stora funkisfönstren och den kaklade väggen gör det med ens lite varmare, en mer ombonad känsla.

Och jösses vad fint de plockar upp de försiktiga decemberstrålarna solen bjuder på.

Om du vill se hur jag gjorde och satte upp gardiner kan du läsa det HÄR inlägget.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.