Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

15 december, 2022

Enkla juldukningstips med second hand & ärvt

Enkla juldukningstips  är ett reklaminlägg med Myrorna

Julpyssla, pynta hemmet, laga massa god julmat och julgodis i alla ära men att duka fint till jul är verkligen en av mina favoritsysslor. Det är ju runt det dukade bordet som väldigt mycket av julaftonens mysigaste stunder sker. Att då få ja, som att sätta en scen, bygga upp en välkomnande och inbjudande dukning är bland det bästa jag vet.

Tillsammans med Myrorna har jag här skapat en dukning med second han blandat med sådant jag haft hemma och ärvt.

Välkomna in till mitt bord och jag hoppas du ska gilla den här filmen. Och framför allt bli inspirerad till att skapa en härlig juldukning med preälskat och saker med historia.

Enkla juldukningstips med second hand & ärvt. Besök gärna en av Myrornas butiker eller myrorna.se för att hitta fina delar till din juldukning.

Kökshanddukarna är otroligt härliga och ett sant second hand-fynd. Ett tips att leta efter hela året.

Låt udda bli jämnt med dukningsdelar som har en gemensam nämnare men ändå är olika.

Som olika snapsglas på hög fot. Alla olika men ändå lika.

Röda glas på klar fot. Lika men olika.

Porslin i helt olika stil men hålls i ihop med färgerna.

Och sedan då mitt tips om att samla på olika porslin för att sedan måla på dem med något sätt som får dem att hålla ihop. Sätt en initial, en blomma, ett ankare eller en kant på dem alla och de hänger ihop.

Dessa ljuslyktor köpte jag second hand till en kräftskiva menat att hänga upp dem. Funkar alldeles utmärkt även på julbordet.

Det roliga med dessa granar var att när jag och maken slog ihop våra hem så hade vi båda sådana här trägranar. Olika men ändå samma med grönt och rött. Fint hur de nu lever vidare ihop. Som vi…

En juldukning helt och hållet med gamla ting. Nej, jag ska vara ärlig – duken är ett löpmeterstyg jag köpt i tyghandeln för många år sedan så den köptes ny. Och ännu inte fållats som synes…

Nu är det inte långt kvar till den stora smällkaramellen med julaftonens middag. Jag ser så fram emot att få duka upp för familjen och detta år blir vi 18 personer så det blir till att bygga ut bordet.

Har du samma dukning år från år eller gör du nya varje år?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.