Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

30 maj, 2023

Göra hus till ett sommarhus

När man har ett hus att leva i alla dagar på året, alla årstider och säsonger, vardagar som högtider, gråa tisdagar och lediga julidagar så gäller det att forma det med schemat så att säga. Många har lilla stugan med ett enklare liv, vinterstugan med mysiga mörka detaljer eller skärgårdshus med ljusa toner men för oss med ett hus för jämnan får svida om efter säsong.

Det är med stor glädje jag nu med några få detaljer skiftar till sommar hemma i vårt funkishus. Ja det är lite som att pynta för jul, skapa mysigt i december men EXAKT tvärt om, ha ha. Ljusa färger, färre tunga textilier, färska väldoftande blommor, bort med saker från fönsterbräden för att maxa ljusinsläppen, öppna dörrar, lägga in trasmattor och ha radion på dygnet runt.

I sovrummet så har några av mina favoriter lagt sig på sängen – det är de virkade sängkasten min farmor gjort. Hon ska ha gjort 8 stycken och jag har 3 av dem. Och hur lång tid det ska ha tagit vågar jag inte ens tänka på. Det var innan tv, video, dvd, Netflix, sociala medier, Youtube och TikTok… Min mamma hittade beskrivningen på överkasten om nu någon är sugen, kolla in HÄR.

Panelväggen är förvånansvärt somrig tycker jag. En sådan där detalj som ihop med annat blir vad man vill. Hur jag designade väggen och hur den gjordes har jag skrivit om HÄR.

Viktigaste detaljen är så klart blommor. Alla blommor är somriga men de som kommer från trädgården precis just nu gör jobbet lite bättre ändå. Syren ute, syren inne, syren i hjärta, syren i sinne. Eller var det sol…?

Oavsett vilken bukett man har så är det viktiga att den är yvig till tusen. Det får allt i världen inte vara tillrättalagt. Det ska vara sommarlovsbuketter plockade med handen – den känslan.

Och så det som inte syns men hörs – balkongdörren öppen, svalor och måsar säger SOMMAR!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.