Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

2 juli, 2023

Massa sommarinspiration med enkla medel, även gratis

Massa sommarinspiration, saker att göra med enkla medel, ja till och med gratis, som förhöjer din sommar. Av saker du redan har hemma eller med återbruk. De där sakerna som sätter lite piff utan större ansträngning. Ja det var det jag fick i uppdrag av Nyhetsmorgon att inspirera med och om du läser detta innan 10:45 så kan du se mig visa detta i TV4 alldeles strax, annars kan du få lite inspiration här.

Om jag får möjlighet så ska jag få loss klippen och lägga på bloggen också så klart.

Okej, då kommer det lite av varje här nu.

Massa sommarinspiration med enkla medel, även gratis

Karafftoppar som blivit över, där karaffen saknas är så vackra och jag visat HÄR hur de kan vara med i dukningen som glasklara dekorationer och HÄR som duktyngder.

 

Gamla och vackra lakan, se mer HÄR, som dukar till långa bord är alldeles perfekt. Speciellt när det är middagar och sällskap som kan bli yviga i sina rörelser. Fläckar försvinner i maskinen då lakan tål höga temperaturer.

 

Duka med udda porslin men håll ihop det med färgerna. Det är inget som är så somrigt som loppisfyndeat, ärvt och gammalt service och serveringsfat. Det ger direkt en sommarlovsstämning när maten serveras från en blåblommig gammal tallrik.

 

Vackra somriga buketter är givet på det dukade bordet men för att få en sådan där maffig bukett kan det bli en kostsam tur till blomsterhandeln. Men här kliver då dikesbuketten in och levererar gratis blomster. I diken och allmänningar finns vacker hundkex, vitmåra, rödklöver, timotej mm som blir de allra finaste buketterna. Perfekta för sommarbordet – alldeles gratis.

 

Att dekorera med girlanger, vimplar och flaggspel ger direkt den där festliga stämningen och det är perfekt att göra på sommaren då uteplatsen snabbt blir inramad. Och det behöver inte vara nya vimplar utan de kan du göra själv för du har materialet hemma. Ja se HÄR så förstår du.

 

Maten behöver skyddas när det är sommar. Det kan vara diverse flygfän som lätt landar på din goda mat och matskydd är både vackra och smarta. Men de du finner i butiken är ofta väldigt dyra – tur då att du kan göra en själv för bara en bråkdel av pengarna. Kolla in HÄR.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.