Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

3 juli, 2023

Färska aprikoser & fetaost. För att salt & sött är bra ihop

Jag fick ett infall. Vi hade masa färska aprikoser hemma som började sjunga på sista versen så jag ville göra något med dem. Hittade en fetaost i kylen som också sniffade på bäst-före-datumet. Och salt plus sött går ju alltid ihop så då ville jag göra något med dem ihop.

Jag fick för mig att göra varma små tilltugg men om jag ska vara ärlig kanske de ändå var bättre innan ugnen? Eller så här; båda god men om man skippar ugnen blir det fast track till snitten.

Och sedan är de ju rasande vackra kan jag tycka. Perfekt liten sommarmunsbit. Man kan låtsas att man står vid Medelhavet och både fetaosten och aprikoserna är tagna från gården bredvid.

Färska aprikoser & fetaost

Ingredienser:
Färska aprikoser
Fetaost
Pinjenötter
Flingsalt
Olivolja

Gör så här: Hetta upp en torr stekpanna och rosta pinjenötterna. Var vaksam, det går fort. Lägg dem åt sidan.

Värm (om om du önskar värma dem) ugnen till 200°.

Skär en skåra längs med hela aprikosen, hela vägen runt. Ta tag i aprikosen med båda händer och vrid motsatt håll så aprikosen delas i två lika halvor. Plocka ut kärna.

Lägg aprikoserna på fat (ugnsfast) med öppna sidan uppåt. Dela fetaosten i bitar och lägg i håligheten. Strössla över de rostade pinjenötterna samt flingsalt. Avsluta med att ringa över olivolja.

Ställ nu i ugnen i 15 – 20 minuter ELLER servera spå en gång.

Varma eller kalla – du bestämmer. Aldrig någonsin tror jag att jag har levererat ett recept som är så veligt, ha ha.

Något som dock är JÄTTEGOTT varmt och ett måste skulle jag säga är ugnsbakade vindruvor. Kolla in HÄR och sätt på ugnen nu! Detta vill du inte missa. Och till detta tänker jag att du ska ha något krispigt – salta potatischips med citronzest. Kolla in HÄR. Ja det blir en perfekt kombo alltihop.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.