Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

28 juli, 2023

French toast på gamla baguetter – when in France

Barnen tycker jag gör världens bästa fattiga riddare (tackar tackar) och när vi nu är i Frankrike så passar det väl ypperligt att göra French toast, som ju är samma grej va?

Det ska erkännas att det tog två dagar för oss att förstå att vi endast behöver en baguett till familjens frukost. Vi var ivriga och köpte på oss en massa för de är ju så goda och kostar ingenting. Detta resulterade i att vi fick massa baguetter över. Hurra – perfekt att torka rejält och göra fattiga riddare. Eller French toast då!

Jag tycker det blir som godast om brödet faktiskt är riktigt torrt. Det är väl så denna rätt skapades – för att rädda torrt bröd kan jag tro. Så jag skar upp dem så de torkade över natten för här skulle det bli kaneldoftande frukost.

Mitt recept jag använder är DETTA men för att summera ingredienser här på en höft: 3 ägg och mycket mjölk. Sedan mer smör än vad du tror är möjligt i stekpannan. Fat med rejäla mängder socker och kanel. That’s it!

Låter brödet dra länge i ägg-mjöl-smeten, vänder regelbundet så det blir blöta rakt i genom. Brödet ska nästan bli flytande ha ha.

Het panna, massa smör.

Och det viktigaste när det är tjocka skivor bröd: trycka hårt på dem så de steks rakt igenom. Tänk kycklingfilé.

Vända i generösa mängder socker och kanel.

“Mamma, tycker du man ska ha aprikoser till eller var det för att det var snyggt?” sa sonen som känner mig allt för väl. Gott med aprikos men här höll de också på att sjunga på sista versen så de åkte med mest för att de behövdes ätas upp. Godast till är ingenting eller en yoghurt med kardemumma.

Så, där räddade jag baguetterna och barnen sa att dessa fattiga riddare var de godaste jag någonsin gjort. Kan det vara det bretagnska smöret? Eller de fantastisk baguetterna? Eller bara att mitt semesterjag är lite bättre?

Comments (2)

 • Din nästa bok bara måste bli med reseskildringar och recept😍😋!
  SÅ roligt att följa er (och hungrig blir man😂😋!)
  Ha en fortsatt härlig resa🇫🇷☀️!

  • LOTTA!!!! Du gav mig just världens varmast kram med dina ord. Tack. Vilken jättefin komplimng – och idé!!! Ja men den boken vill jag ju också ha. Och göra ha ha.
   Den åker upp på listan. TACK!!!

   Kram
   Helena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.