Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

13 november, 2023

Farsdag, afternoon tea & Abba-museum

Måndag igen. Är det bara jag som tycker veckorna flyger fram? Men det är väl så när man inte hinner sitta still utan är hela tiden på väg till något. Jag mår som bäst när jag har att göra för det betyder att jag är behövd, det är väl något fundamentalt i det, men jag är otroligt noga med att få stunder där det är lugnt, mysigt och på gränsen till tråkigt – både för mig själv och tillsammans med familjen eller vänner. Eller det där med vänner måste jag jobba lite på. Ett snabbt försenat sms kan inte räknas som god vänskap från mitt håll, där har jag att jobba på…

Nu bladdrar jag som vanligt när jag sätter händerna på tangenterna. Det liksom bara rinner ur mig. Därför älskar jag bloggen…

Hur som helst! Helgen var fylld av jobb som jag skrev HÄR men söndagen hade jag markerat som upptagen. Då hade jag planerat en heldag med familjen. Eller jag sa att det var barnen som skapat en dag åt far på fars dag men jag är nog inte ensam mamma om att liksom ta över kommandot för firandet av deras pappa.

Barnen visste planen men inte “offret”. Bara att han skulle stå klar och redo 10.45 utanför dörren. Jag hade bokat bord för afternoon tea på Villa Godthem och köpt biljetter till Abba the museum som ligger nära. En alldeles lagom utflykt i vår stad med sådant vi inte gjort tidigare. Hade vi varit pigga så hade en promenad till/från Djurgården också kunnat klämmas in men där tror jag vår nyblivna 10-åring hade satt sig på backen och protesterat vilt mot. Och kanske jag med så trött som jag var visade det sig. Jag slocknade som ett ljus kl 22.10 igår kväll och var ovanligt svårväckt imorse.

Afternoon tea på Villa Godthem

Jag googlade runt en hel del innan jag valde ställe. ag ska erkänna att jag bildgooglade en hel del för jag ville så gärna att det inte bara skulle vara gott utan även härligt för ögat.

Och jag hade faktiskt missat att Villa Godthem hade afternoon te. Det var år och dar sedan jag var där och för mig är de ju mest kända för sin plankstek som är typ deras signum. Men för mig är de även platsen för mina föräldrars bröllopsmiddag nån gång i mitten av förra seklet… Förlåt, måste veta året här känner jag. Mamma – ring mig!

Jag valde tesorten Darjeeling  från menyn av den enkla anledning att det är ett te som jag själv aldrig köper. Kul att testa nytt. I övrigt har man inte så mycket att välja på, det är en fast meny.

Scones och små munsbitar. Precis som det ska. Och förövrigt har du som blir inspirerad till att göra egne afternoon tea hemma ett bra inlägg HÄR.

Äldste sonen hade turnering med sitt lag i Skåne så han var borta och vad konstigt det känns när man är en man kort i sin lilla trupp. Oavsett hur många man är märks det verkligen när nån är borta.

Mätta som få behövde vi nu få röra oss och få luft. Perfekt då att gå den lilla promenaden till Abba museet.

Jag vet inte vad jag hade för tankar om museet innan utan var rätt öppen. Maken hade däremot hört lite olika betyg. Det vi båda kunde enas om att det var verkligen bra. Så mycket material, historia och samlade saker så det blev en enorm tidsresa.

För oss som är uppvuxna med Abba blev det mycket minnen och nostalgi. Och jag som är sentimentalt lagd började gråta fyra gånger. Det är liksom som jag känner Abborna – att de är ens släktingar på något läskigt sätt. Och att då få ta del av deras historia slog an något i mig. Typiskt mig med andra ord.

Sedan hem för att äta middag med den femte medlem i i vårt band som kom hem från turnering. Det blev skattjakt för farsgubben som dottern gjort vilket slutade i en skatt – en julkalnder med nötter. En påse nötter varje dag, salta mandlar, rostade jordnötter, naturella valnötter… Olika påskar varje dag att mumsa på till jul.

Och nu måndag. Full fart och en vecka som kommer innebära packad väska och passet ska få ut å resa!!! Återkommer med det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.