Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

22 januari, 2024

Landade på L’Avventura – snabbresa till Italien

Att få landa på härliga L’Avventura efter de intensiva dagarna på Formex var precis det bästa som kunde ske. Jag hade en massa saker, lådor fyllda med pysselmaterial men de satte jag i en taxi medan jag själv reste till Italien med pendeltåget.

Jag hade bokat middag med mina vänner Josefine och Hanna och ett bord väntade på oss på L’Avventura. Det är det bästa med restauranger som jobbar med sin profil, att det blir som att resa bort fast det är i sin egna stad. Som HÄR när jag var i Paris, fast hemma.

Enastående miljö som får en att glömma snöstorm och lager-på-lager-kläder för en stund utan få tro att det är sommar med ljumma varma kvällar.

Detta har blivit lite av en favoritrestaurang (HÄR och HÄR) men det är nog inte svårt att förstå för det är utöver miljön och maten mycket som sker. Det är inte en tyst liten krog där alla sköter sig själva utan här eldas maten i varje hörn, den italienska discomusiken är hög och rolig och det är många födelsedagar här med isfacklor överallt.

Ja som bara det att man välkomnas till bords med detta enorma parmesanhjul man får sig en bit av innan man beställt.

Mina vänner och kollegor jag funnit på Instagram. När man är frilans och jobbar helt själv får man hitta sina egna kollegor. Det är det som får en att orka stå själv skulle jag säga. Vi är egentligen 5 stycken som hörs varje dag, flera gånger per dag.

Plock av bättre slag till förrätt.

På torsdagar finns det denna magiska rätt: Parmesanpasta.  Den har jag ätit förut i Venedig, se HÄR, men då var kocken inte lika välvårdad som på L’Avventura, om man så säger…

Parmesanen får ett lager av vodka som sätts på. Elden flammar högt och osten smälter

Publiken jublar!

I den smälta osten hälls nykokt pasta ner för att röras runt och gottas till.

Publiken jublar ännu mer!

Det slevas upp och toppas med färskriven tryffel.

Pang tjong och lyckan är total. Dra mig baklänges vad gott. Funkar det att gör med den lilla 150g parmesanen jag har i kylen mån tro…?

Om vi vill ha efterrätt? bara om den brinner, sa vi. Och det blev en La Bomba.

Jordgubbs- och basilikaglass i italiensk maräng.

Dags att resa hem igen. Tur Italien ligger ära ibland.

Comments (2)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.