Jag har smakat Blossa 2024

Då var årets glögg från Blossa ute. Blossa 2024 smakar…

Som det går att läsa i materialet: Likt de senaste 20 åren har Blossa rest till en ny spännande plats för inspiration – och i år har valet landat på Edinburgh. Skottlands huvudstad är som tagen ur en saga fylld av mystik, historia och med en dryckestradition som går lika långt tillbaka i tiden som vår svenska glögg

I Blossa 24 möter de klassiska glöggkryddorna rökig skotsk whiskey och smaken avrundas med sälta och umami från sjögräs – som återfinns längs den skotska kusten och dessutom är en blinkning till vad som gömmer sig på den snåriga botten av Loch Ness djup. 

Som vanligt har det givits ledtrådar i olika kanaler och när det var hint om Hogwarts och ild på säckpipa så blev jag så nyfiken. Skottland blev min spaning men – hur smakar det???

De tidigare åren kan du läsa här: 2012201320142015, 20172018201920202021,  2022 och 2023. Inser också hur länge jag bloggat när jag ser denna tidslinje. 2016 föll bort från presslistan…

Hur ska nya blossa 2024 drickas? Med i utskicket kom det här förslaget: Allra bäst serveras den som du serverar din whisky – i ett lågt whiskyglas rumstempererad eller med en stor isbit. Som tilltugg föreslår jag något salt snarare än sött, till exempel nötter, säger Åsa Osvärn, Blossas chief blender.

Och ja, nu ska jag testa. Tog fram det snyggaste whiskeyglaset jag hade. Hur mycket Loch Ness smakar kan den smaka…

”Det här ska bli intressant” sa maken som jobbar hemma idag. ”Du som inte gillar whiskey”. Och jag höll med. Hur ska detta gå? Jag är inte alls förtjust i bränd sprit så det var med viss oro. Men hurra för den traditionella Blossaglöggen var tongivande och whiskeyn låg bara där bakom och anades. Och jag som å andra sidan älskar lapsang-te gillade den rökiga smaken. Men var jag ska hitta sjögräset? – det får jag leta mer efter.

Så mitt svar på hur den smakar blir: Alla som älskar Blossas glögg kommer bli så glada för denna är trygg och julig. Inte lika söt som den vanliga vilket jag kan uppskatta. Lite maffigare ändå tycker jag. Och ni som gillar whiskey kommer nog hitta att smaken är lite ”vuxnare” och för er som är som jag och inte vill ha någon bränd sprit behöver inte oroa er.

Nå, blir du nyfiken?

Jag och maken åkte för ett antal år sedan på en julig weekend till Edinburgh, läs HÄR, och det är ju en fantastisk stad att få julstämning i så detta var dubbelt härligt nu.

Prenumerera
Notis om
guest

5 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Tina Gustafsson
6 dagar sedan

Spännande, har precis beställt ett antal flaskor! 😀
Lite tråkigt att man inte kan se bilderna ifrån er weekend i Edinburgh.

Nina
Nina
5 dagar sedan

Kul! Känns som en glögg för min make i år, han gillar skotsk whisky.

Du kanske också gillar...

5
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x