Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

29 september, 2021

Blossa 2021 smakar apelsin & jag har fått smaka årets glögg

Blossa 2021 – vad smakar årets glögg? Jo du den smakar apelsin och tagit sin inspiration från Valencia i Spanien.

Jag tycker alltid det är så spännande att gissa årets smak då de sedan några år kommer med ledtrådar och hintar i sina egna kanaler. Fotboll, apelsiner, tomater, katter, resväska och uppenbarligen varmt resmål är ledtrådarna vi fått. Jag trodde först Mexico men när sedan paellafatet dök upp trodde jag Spanien. Tänk – jag hade rätt!!! Eller, ja tillslut i alla fall.

Detta med årsglöggarna har helt klart blivit en uppladdning för julen och ett av de första jultecknen. Kan man säga jultecken förresten? Man pratar om vårtecken, sommartecken men sällan hör man ordet jultecken? Ja, det var ett litet sidospår men fick mig att tänka.

Som du vet är jag en sann glöggälskare och det är med spänning jag idag tog emot pressutskicket från Blossa med årets glögg 2021.

Blossa 2021 smakar apelsin från Spanien

Och hur smakar den då? Denna vita glögg som har smak av apelsin och solvarma Valencia i Spanien. Jag hällde först upp ett glas kall glögg direkt från flaskan och doftade och smakade. Då var det som precis en av de där perfekta glöggarna man vill ha i jul. Rund, söt och fruktig. Kanske då ännu mer fruktig än vanligt för att det just är apelsin. Det är just en sådan här glögg jag längtat efter. En riktigt julig årsglögg.

När jag sedan värmde den kom syran fram mer och det blev en lättare glögg. Mindre söt och mer fruktigt syrlig. Kanske jag inte riktigt just hittar apelsinen i den varma glöggen men det är ändå helt klart citrus.

Vad tycker jag då om årets glögg från Blossa 2021? Jo jag säger ÄNTLIGEN! Det har varit många år med glögg med lite väl annorlunda smaker som dragit för långt bort från julen. Apelsin är helt klart jul och säkert tycker många det med mig så detta får alla mina tummar upp.

Och flaskan hörrni! Wow så vacker. Spansk men ändå lite svenskt Dalarna om jag sladdar lite i kurvorna. Jag är så glad för denna nyhet.

Vill du se de tidigare årens glögg från Blossa så har jag alla här:  2012, 20132014, 2015, 201720182019 och 2020

Som du kanske vet har jag ett förflutet i reklam- och förpackningsdesignbranschen så detta med flaskan kan vara mins lika viktigt som innehållet. Förra året var det en glögg med smak av myntathé och inspiration från Marocko. Det är alltid vackra flaskor och det som jag slås av är att det är på intet sätt längre kopplat till jul. Glöggen är en varm vinterdryck och den glögg som kommer varje år ska nog snarare ses som ett komplement till den “vanliga” glöggen.

Men här kommer då en tanke från mig jag gärna bjuder på: vad sägs om att ha en glögg varje år som har tagit inspiration från julfiranden världen över? Lite mer mulled wine från USA, en gluhwein från Tyskland osv. Jag kan faktiskt sakna känslan av att det är en JULglögg. De första åren var det havtorn, blåbär mm som gick fint ihop med julens övriga smaker. Blossa 2021 tycker jag helt klart visar vägen till detta. Så kul och glädjande!

Comments (1)

  • Anna-Carin Johnson

    Trodde den gick att beställa på systembolaget men han kollade på nätet den är helt slut jätte synd för jag missade den förra året

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.