Nyårsafton firades i tre hus, i tre steg

Ja men då kom då äntligen inlägget med nyårsaftonen här. Jag har rensat min hårddisk i flera dagar och det börjar nu fika så då kan jag få upp julafton också… Kommer liksom ur synk när inläggen halkar efter.

Hur som helst! Nu var det nyårsaftonen jag skulle visa upp.

Fixad och klar. Samma nyårsklänning sedan 4 år.

Nyårsafton firades i tre hus, i tre steg

Vi var tre grannfamiljer (14 pers) som ville fira tillsammans och för att dels göra nyårskvällen lite roligare (det är verkligen en lång kväll) och sedan för att fördela ansvaret mellan oss valde vi att dela upp firandet på alla våra hus. Så förrätten i ett hus, varmrätten hos oss och sedan efterrätten i det tredje. Med facit i hand – vilket grymt koncept!

Vi började då i ett hus där det var mingel i köket med bubbel och snittar. Här hade jag tydligen tappat allt vad bloggare/influncer är så jag plåtade inga bilder alls! Men det var även en aktivitet här. Ja jo, det glömde jag också nämna – vi alla hade utöver mat och dryck ansvarat för olika aktiviteter. Och här var första uppdraget att göra en nyårshatt. Värdparet hade gjort utskrifter från tidningshemsidor över olika händelser från 2021 som man då fick göra hattar av. Så kul!!!

Vår äldste son och grannsonen är lika gamla och de hade gjort en Kahoot på temat nyår och 2021 som alla 16 deltog i. Så himla kul grej att göra om du inte testat. Man gör alltså en frågesport online som deltagarna går in på en sida för att logga in på det unika spelet och deltar.

Efter det åt vi förrätt som var lyxig sakgen med två olika sorters rom med nybakat bröd. Mums!

Jag och maken smet i förväg för att koka potatis, tända ljusen och börja med middagen.

Nyårsdukningen fick ett eget inlägg HÄR om du vill se mer.

Jag har ju gamla loppade brädspel på soffbordet och det slår aldrig fel – det blir spel och turneringar varje gång när nån slår sig ned där. Även katten Birger ville vara med.

Jag och maken hade skissat på vår varmrätt ett tag och den landade i ångad torsk, pressad mandelpotatis, ångad broccoli samt haritcot verts och knaperstekt salsiccia, och sedan två olika såser varav den ena är ”världens näst bästa sås” för kockenTommy Myllemäki kom två i Kock-vm med den. Ni som vet, ni vet att maken är en makalös hemmakock och denna måltid gjorde han heeeeeeelt fantastiskt. Jag assisterade och diskade – för det är jag världsbäst på!

Men först bjöd vi på en CCC – Classic Champgane Cocktail.

Efter middagen hade jag ordnat en frågesport på temat film och tv-serier. Jösses vad kul det var för det lyfte på minnesluckan för alla oss som kollat på tv-serier och filmer på 80- och 90-talen. La också in frågor för barnen med mycket nya barnprogram så det var för alla. Jag ska lägga upp den här sen.

Sen var det vidare till nästa hus för efterrätt. Barnen fick skapa sin egna efterrätt med att pimpa och piffa till muffins. Ett mycket bra koncept jag använt på dotterns kalas bl.a.

Vi vuxna fick en krämig glass/parfait av dulce de leche.

Barnen. hade skattjakt! Först fick de leta efter pusselbitar, lägga pusslet som blev till en ledtråd och sedan leta upp skatten. Ibland vill jag ha samma lekar för vuxna. Superkul.

Vips var klockan 23.50 och dax att klä på sig för att gå ut på höjden. Utsikt långt in till stan så där är bra chans att få se fyrverkerier. Maken hade köpt en sk tårta som firades av precis kl 00.00. Gott nytt år!

Tillbaka till hus tre där musiquiz med underbar musik från 80-talet. Vilka minnen alla låtar gav. Typ – liten Helena på disco.

Vår minsting som inte alls är så liten längre och blir ju försjuttsingen 9 detta år.

Bäst att krama och gosa så länge det går.

Avslutade natten med dans till våra bästa låtar. Vilken underbar kväll, perfekt avslut på 20221 och vilken fantastisk start på det ny året. Tacksam över denna kväll. Jag hoppas att du också fick en fin kväll.

Nyårsdukning 2021 – guld, vitt & lååångt

Gott nytt år! Jag hoppas du fick riktigt fin avslutning spå 2021 och nu njuter av den mjuka starten spå 2022.

Som jag skrev tidigare så skulle vi ha vår Birger-dag igår och jag öppnade inte datorn alls och var  endast nån minut inne på Instagram. Det blev en riktigt slapp och ledig dag och som sonen sa ”Jag börjar bli lite trött på att bara sitta här…”. Att slappa kan också bli tråkigt. Idag är en ny dag och snön har fallit över natten. Kanske vi då tar en korvgrillning i skogen eller nåt sånt.

Men om vi ska prata vårt nyårsfirande vill jag först ge dukningen ett eget inlägg. Kanske att det kan ge inspiration till dukningar framöver.

Nyårsdukning 2021 – guld, vitt & lååångt

När man dukar till nyår brukar man vilja duka i exakt motsatt stil från julen veckan innan så här blir det gärna vitt eller blått. Jag valde vitt och guld, eller mässing då.

Jag gjorde det enkelt för mig och köpte några enstaka kvistar brudslöja. Alltid rätt val till nyår! Knipsade av dem och satte i små låga vaser.

Tog fram extrabordet då vi skulle bli 14 runt det.

Plcerade ut de små vaserna och satte alla mässingsljusstakar jag hade mellan, så de varvas.

Då vi skulle endast ha varmrätt hos oss (förrätt hos grannfamilj och efterrätt hos en tredje) var det en enkel dukning med bara en tallrik och två glas – vin och vatten.

Vi skulle servera fisk och då tyckte jag mina gamla musselskal skulle passa som dekor. Annars har jag dem som förrättstallrik. Finfina att servera på

Chic simple som det heter.

Vi tre familjer hade bestämt att vi skulle dricka champagne genom alla rätter så det blev champagnekupor här. Något jag annars aldrig skulle haft. Vill ju få plats med förrättsglas, huvudrättsglas och dessertvinsglas.

Servetten lät jag bara ligga på tallriken. Jag hade ju kunnat vika den fint men nu började tiden bli knapp och jag fick hejda mig.

La fram allt annat jag också har i mässingsväg.

Festligt och fräscht tycker jag nog det blev. Nu saknas bara namnlappar. Bordsplacering tycker jag är dels kul att göra något med samtidigt så är det så skönt att som gäst veta var jag ska sitta. Att jag som värdinna tänkt ut vad som kan bli en bra blandning också.

Jag gjorde mina små ”pergamentrullar” som jag kallar dem. De finns med i min julbok fast då mycket mycket större.

Dessa skulle bara vara en liten detalj och visa vägen för gästen.

Inte svårt eller tar massa fokus – bara sött.

Den krona jag gjorde förra året, i vår taklampa gjorde jag om fast denna gång med den ljusslinga med stjärnor jag gjort för julboken. Som kronan spå verket.

Och här har vi bordet. Julgirlangen i dörröppningen och halmstjärnorna på väggen fick tas bort då det blev för mycket jul. De ser jag nästa år igen.

Vad tycker du? Blev det bra? Det jag tänker mycket på är att varje gäst ska ha mycket svängrum, få plats med armarna samt ha fri sikt till den mitt öve. De höga ljusstakarna får alltså hamna mellan kuverten.

Men vår hela kväll, maten och aktiviteterna får jag återkomma med.

Nyårsdagen! Brunch, pizza & pyjamas hela dagen

Det må vara nyårsafton idag och vi ser så fram emot kvällen men jag kan inte låta bli att även längta till imorgon. Jag vaknade nyss och fick ett längt – var tvungen att skriva av mig. Vi har skapat en nyårsdag full av traditioner och ritualer. Samtidigt som det är årets mest slappa dag. Barnen är helt med på detta och laddar de med.

Det började med för en herrans massa år sedan när jag var 20-21. Jag vaknade upp till det nya året och kände en sådan tomhet. Kvällen innan var så härlig, fylld av vänner och skratt. Jag bodde själv i en liten andrahandslägenhet och det kändes bara för deppigt att starta nya året så här. ”Jag bjuder in till brunch!” sa jag till mig själv. Ringde runt och väckte kompisar, köpte snabbt ägg, bacon och fixade amerikanska pannkakor. Ett yrvaket gäng trängde sig ned i soffan med tallrikar i knät och så såg vi Ivanhoe tillsammans. ”Så här ska jag alltid ha det på nyårsdagen!” tänkte jag och så har det blivit.

Nu är det med maken och barnen jag fixar brunch och slappar loss i soffan. Det viktiga är att man INTE får byta om från sovkläderna. Detta är enda dagen på året då vi är helt bortkopplade från omvärlden och gör INGENTING. Dagen har döpts till Birger-dagen för vi beter oss precis som vår katt Birger. Han sover, ligger på bästa platsen i tv-soffan i källaren och går då och då upp i köket för att äta och dricka. På repeat.

Vad äter man på Nyårsdagen?

Ja som sagt är det en sen frukost och det heter som bekant brunch. Vi har några få ständiga rätter som måste med:
• Ceasarsallad
• scrambled eggs och bacon
• vita bönor i tomatsås (inte jag – barnen)
• amerikanska pannkakor med lönnsirap och smör

Klicka HÄR för ett galet matigt inlägg med mängder av recept och tips för brunchen. Ett av de inlägg som jag ser går på högvarv just nu. Fler än jag som ska brunch hemma imorgon…

Detta intas då i pyjamas i källarens tv-rum. Filtar och kuddar och långfilm. Vi brukar bli så mätta på detta då man ju går flera gånger så lunch hoppas över.

När vi sett 2-3 filmer är det dags för pizza. Ja du vet väl att det är på nyårsdagen det säljs som flest pizzor på hela året? Här brukar vi ha frysta pizzor som vi köpt innan och värmer. Nåt år gjorde vi egna men det blev ett alldeles för stort pådrag och vi ska ju slappa! I år berättade maken om en ny pizzeria som faktiskt just öppnar på nyårsdagen och han vill åka dit och hämta. ”Men! det är ju inte traditionen!!!” skrek dottern. Jag studsade till. Både av volymen i orden men också hur vår nyårsdagstradition och ritual uppenbarligen satt sig.

Några favoritpizzor:
Fetaost, champinjoner, vitlök och babyspenat
Pizza bianco med potatis, chevre, creme fraiche, vitlök och rosmarin
Champinjon, tunt skivad gul lök, bacon, mozzarella

Så nu kanske du förstår hur jag även längtar till imorgon. Årets första dag som ska bli så slapp, så slapp och alldeles slapp.

Så om du inte har några planer – ha inga planer! Bjud in vänner men se till att de kommer rufsiga och osminkade. Det ska vara slappar-SM!

Pulkaåkning med minimal mängd snö

Vi blev överbjudna till kompisar för pulkaåkning med fik och sedan middag. Då snön faktiskt legat kvar var det en självklarhet att det skulle bli pulkaåkning men igår vaknade vi upp till en dimmig värld. Med en temperatur läskigt nära plusgrader så bestämde vi oss alla att i alla fall försöka.

Jag vet inte om det var tillräckligt med snö, den kraftiga branten på backen eller de nya åkdonen med helt glättiga baksidor som gjorde det, eller om det var kombinationen av de tre, men det gick att åka.

Då deras backe är både väldigt brant och lång blev det inte många åk innan barnen var helt slut. Backträning av mest avancerade sort. Det blev då en frisk promenad till fikaplatsen istället.

Jag måste bara stanna upp här lite. Färgerna!!! Många skulle nog inte säga att detta är vackert då det är dimmigt, fuktigt och inte alls så där vintrigt krispigt som man egentligen vill ha det men skönheten – den finns där.

Ett fallet träd blev en perfekt bänk för oss.

Varm choklad! Finns ju inget bättre efter en kall pulkabacke.

Se alltid till att matcha mugg med sittfilt!

Denna lilla ensamma donna dök upp och ville vara med hon med.

Sedan blev det härligt gryta hemma hos vännerna och den värmde fint den med. En superskönt dag med alldeles bra blandning av ledighet och aktivitet.

Nyårsmeny! En femrätters perfekt för nyår

Nyårsmeny! Till nyår vill man äta festlig mat, med ingredienser och smaker som absolut inte får vara juliga. Nu går vi åt ett nytt håll och skapar en härlig nyårsmeny.

Nyårsmeny

Jag letar i mitt bloggarkiv och här är en riktigt bra nyårsmeny som absolut inte är svår. En härlig femrättersmeny som passar nyår!

Nyårsmeny! En femrätters perfekt för nyår

1. Före förrätten

Jag tycker alla nyårsmenyer ska börja med snittar och bubbel. Det är så festligt och här kan man få in många ingredienser som verkligen är nyår. Också trevligt att ha redo när gästerna kommer och servera i köket medan man tillsammans lagar övriga rätter.

Nyårsmeny

Klicka HÄR för flertalet snittar. Små hasselbackspotatis med löjrom tex är ju bara alldeles perfekt.

Nyårsmeny

2. Förrätt

Då nyårsmiddagen är lång så är soppa en bra förrätt efter snittarna. Denna krämiga mustiga jordärtskockssoppa med knaperstekt bacon kan förberedas i förväg. Bra på många sätt alltså för en nyårsmeny. Läs recept HÄR (förlåt de gamla bilderna… jösses, mitt fotograferingar har verkligen utvecklats, eller hur?!)

Om man inte haft löjrom till snittarna innan så är det nog regel att det ska serveras en liten klick löjrom med smetana/creme fraîche, finhackad rödlök, smörstekt surdegsbröd/blinier här skulle jag säga.

3. Varmrätt

Jag visade häromdagen plankstek och slår ett slag för den igen, HÄR. Om inte annat så kan duchessepotatisen vara ett tips att laga till din önskade övriga varmrätt. Oavsett om det är en härlig bit vit fisk som torsk eller marulk eller oxfilé så är duchessepotatis roligt och mycket nyår. Och HÄR hittar du perfekta plankor att laga med.

Jag vet flera vänner som alltid, alltid äter fondue på nyår. Så roligt hur traditioner hos vissa sitter djupt och hur olika det kan vara. Det gånger jag varit med och fått det så älskar jag det. Gott och kul. Precis vad en lång nyårsaftonskväll behöver. Så med andra ord slänger jag in fondue som ett alternativ. Se recept på denna goda mustiga buljong för köttfondue HÄR.

4. Mellanrätt

En liten mellanrätt tycker jag man ska ge sin nyårsmeny. Inte mättande utan bara en liten smakfräschör och en pigga-upp-mig-skål.

I en vid champagnekupa skopas en kula sorbet och serveras. Sedan på plats hälls lite champagne över. Så gott, fräscht och festligt.

5. Dessert

Efterrätt till nyår – där finns det massor av vägar att gå. Är det en glassbomb? Härlig chokladfondant? Krämig crème brulée? Finns mängder av festliga efterrätter men jag som är lite praktisk av mig skulle vilja tipsa om att göra något som man kan göra i förväg: chokladmousse.

Endast tre ingredienser och lchf också om man är på det spåret. Och är inte det dessutom bland de godaste desserterna.

Är man lite pysslig och vill göra något festligt vill jag tipsa om att göra små korgar av havreflarn, se recept HÄR.

Goda, vackra och funktionella och du kan fylla dem med precis vad du vill.

Vad tycker du? Var det en bra meny eller skulle du vilja tips om något mer eller annat? Kul att höra dina tankar.

En liten julig vända till Skansen

Jag vet inte hur många gånger jag besöker Skansen per år men det är nog i alla fall en gång per kvartal så det ger fyra gånger. Minst. Men det årskort och barn som alltid tycker om att åka dit så blir det väl så.

Nu var det en sådan där klassisk mellandag på alla sätt och då dottern var med kompis och svärmor bodde över så blev vi ju fem i bilen och lagom tur till Djurgården, utan några krav, inga måsten eller tider att hålla så kändes detta perfekt.

Vi kände att vi fick en mäktig upplevelse redan innan vi klivit över till Djurgården då en ståtlig svan låg på gångbanan. Den verkade må bra och helt stressad så den liksom bara hade bestämt sig för att stanna där. Vattnet i kanalen ligger ju bara 2 meter, över broräcket.

Vidare promenad till entrén.

Vi började med en tur i den långa rulltrappan upp till den fina köpamannagatan/stadskvartern. Det var för att sist vi var där så kom vi inte dit. Deras goda bullar måste man ju alltid få i sig annars ju.

Köpte en av varje och vi fem delade.

Isande friskt och vackert. En måndag efter jul är inte direkt prime time på Skansen med supermycket folk så det var så lugnt och stilla. Att vi bara är några hundra meter från stadens kärna märker man verkligen inte.

Bullen var god men inte mättande. På Bollnästorget kunde man köpa härliga tunnbrödsmackor.

Färskt tunnbröd med mosad potatis, rostbiff, vitlöks- och persiljesmör samt västerbottenost. Den satt fint den!

Sen var vi ju tvungna så klart att se lite djur och vi råkade pricka matningen av säckarna. Så söta så söta!

Mycket var stängt och de få butiker eller stugor som var öppna fick man vara max en person i så det var mest en utomhustur vi fick. Men vi slank in sista halvtimman på Akvariet då killarna så gärna ville se krokodiler, apor och spindlar. Och jag ville värma mig… 33 minuters regnskog hann vi uppleva innan de stängde.

En promenad tillbaka till fastlandet och i de sista ljusa strålarna. Vi gjorde något fint och bra av denna mellandag tycker jag.

Dekorationer till nyår – maffig ballongbåge

Att göra en ballonbåge är inte svårt. Att pynta och dekorera till nyår kanske känns lite övermäktigt när man ju fortfarande har hemmet fullt av jul. Det blir lätt att fokus landar på matbordet där stor del av nyårsfirandet kommer att ske.

Men vad sägs om att låta gästerna få sig ett rejält festligt välkomnande med en gigantisk ballongbåge?

Har du gjort en ballongbåge förut? Det finns färdiga kit med ballonger i olika storlekar och speciella band att stick ner ballongänden genom men man kan också gör den helt själv med fiskelina. Se hur här:

Det är inget snack om att det är fest och nyårsfirande när dina gäster kliver in och får se en sådan här dekoration.

Vill du ha fler tips på nyårspynt, dekorationer och dukning? Då kommer de här:
Placeringskort form av brev till framtiden
Festlig dukning i vitt och guld 
Vit, silvrig och vintrig dukning
Bygg ett champagnetorn 
Gör festliga raketer av tomtebloss och toarullar
Duka med guldkant
Piffa till champagenglaset för nyår

Julens goda & vackra rester

Att det blir rester efter jul är både en tuff kamp och ett alldeles, alldeles underbart jobb. När vi haft kalkonmiddagar på julafton märkte vi att det inte blev några rester för maten typ slickades rena från faten. Det klassiska svenska julbordet är, ska erkännas, svårt att bedöma mängden på. Men då jag ju bara älskar det klassiska julbordet är det för mig inga problem eller svårigheter att äta julmat i flera dagar.

Men, nu var det ju egentligen inte julmaten jag skule prata om utan de andra resterna. Julgodiset och julblommorna. Jag gör alltid förryckte julgodis. Inte hört någon klaga än så länge så just nu är det lördag varje dag i veckan så vi äter allt vi kan av godisbordet från julafton.

Det är ett tufft jobb men nån måste göra det. Jag tar en för laget kan man säga…

Min rocky road. Kan inte med ord säga hur god denna är!!! Receptet är än så länge bara i min julbok. Får lägga ut den här också. Till nästa år blir det nog för ingen vill väl ha den nu???

Sedan har vi julens alla vackra julblommor. De och granen är så klart med hela vägen fram till tjugondagknut och jag flyttar runt dem så de får lysa med all sin prakt.

Något jag misslyckades med hyacinterna i år. Inget snack om saken. Jag köpte hyacinter tidigt för fotograferingar jag hade och sedan när de blommat ut och jag skulle köpa nya var alla fina, du vet de där lite kraftigare, var slut. Bara små knoppar kvar som på inga vägar skulle vara utslagna till jul. Åh vad nedrigt. Att jag inte tajmade in dem bättre.

Köpte snitthyancinter 3 dagar innan jul men de han knappt slå ut. Inte utslagna fullt än faktiskt. Men för sjutton – julen fortsätter ju länge än så de får jag njuta av längre tänker då halvfulla glaset-Helena.

Recept plankstek med duchessepotatis till nyår

Varmrätt till nyår? Om du önskar inspiration för nyårsmeny så är en riktigt festlig varmrätt plankstek med duchessepotatis. Vem blir inte på festligt humör när en planka med den vackraste och godaste potatisen ställs framför en?

Den klassiska planksteken är med just potatis spritsad runt kanten som ugnsgratineras och sedan läggs en bit god kött på, en stekt halv varm tomat, stekt baconinlindad krispig haricot vertes och bearnaisesås i en liten dippskål. Där har du den!

Låt mig nu ta dig genom denna klassiska rätt i steg för steg. Vi ska börja med det viktigaste för den sätter skönheten på rätten:

Duchessepotatis

Ingredienser:
1 kg mjölig potatis, skalad
50 g smör
0,5 dl rapsolja
4 äggulor
flingsalt

Gör så här: Koka potatisen i saltat vatten och pressa ner den i en bunke. Vänd i smör, rapsolja, äggulor och gör till en jämn smet. Smaka av med flingsalt.

Värm ugnen på övergrill till 250 grader. Lägg ner potatissmeten i en sprits och spritsa runt kanterna på plankan. Låt den förberedda plankan sedan stå och vänta medan allt annat tillagas; kött, sås, tomat, haricots vertes eller annat du vill ha på plankan. (mina tips längre ner)

Ställ plankan med duchessepotatisen i ugnen och grädda ca 8 minuter, tills potatisen fått fin gyllene färg. Ta ut den heta plankan och lägg på alla de övriga ingredienserna och servera genast.

Är du inte helt van vid att spritsa? Var inte orolig för här är det helheten som imponerar. Varje liten sväng behövs inte vara perfekt.

Om man känner sig nöjd och stolt när man tagit sig hela vägen runt? Svar ja.

Det är äggen i duchessepotatisen som ger fin färg på de skarpa vackra kanterna. Med vanligt mos blir inte potatisen så här klassiskt spritsat efter gräddningen.

Vilket kött ska man ha till plankstek? Jag mig veterligen så finns det ingen lag på detta. Inte ens att det måste vara kött för en bit grillad lax är ju minst lika lyxigt och gott. Men för att svara så ta det kött/protein du älskar och vill just ha när det är fest. Som en riktigt härlig bit oxfilé eller entrecote.

Den halverade tomaten ska steka på hög värme för att bli mjuk och varm. salta den skurna ytan innan den steks för god smak. Om du som jag älskar bearnaisesås så vill jag rekommendera att även krydda med dragon som är bearnaises-kryddan.

Vira in några färska eller lätt kokade haricots vert i en baconskiva och stek den lilla kärven runt om.

Choronsås! Ge din bearnaissås ett lyft med att blanda i brynt tomtpuré. Stek 3 msk tomtpuré så den blir rätt grynig och blanda sedan ner i bearnaisen – jag hade genvägat med färdig burk på 230 gram.

Juldagspromenaden – en given tradition visade det sig

Julaftonen (så många bilder jag måste få upp och datorn krånglar men jag ska få upp dem!) förflöt med mycket glädje, mat och hemmaaktiviteter. Som sig bör och varit varje år när jag tittar tillbaka. En av de härligaste sakerna med en blogg är just att jag kan titta tillbaka och minnas.

Något jag också ser är att vi alltid tagit en promenad på juldagen. Inga konstigheter med det egentligen då hela julaftonen, bortsett från den varma buljongen vi dricker innan middagen ute i trädgården, sker inomhus. Att då dagen efter få sig en bit frisk luft, röra på sig och känna naturen är så välgörande. Här är 2020 på Djurgården och 2019 på Drottningholm. I år stannade vi hemma.

Och när det ligger ett litet vitt täcke dessutom på marken blir man ju så glad, så glad.

Inte helt utan kraftig protester från våra barn/tweenies kom vi ut. Bara efter några meter på vår promenad var barnen som skuttande kalvar. Det är bra att lägga i bakhuvudet och ha som målbild när man tjatar på dem varma kläder i en stökig hall…

Nerför backen, mot Mälaren och där som ett slag i magen mötas av denna vackra vy. Min meditation sker just här. Så tacksam över att ha detta ås nära hemmet.

Mosig och glad!

Med 13 minusgrader är det inte lätt att göra snöbollar men den lille var envis. Och lyckades!

Delvis frusen sjö med uppskottade skridskobanor. Detta hoppas vi får ligga kvar och nyttja under lovet nu.

Efter vår vända vände vi hemåt på ”utsiktsvägen” och välmående-kontot var påfyllt igen. Väl hemma blev det julmatsrester av bästa sort. Oj vad mycket gott vi hade i år. Ja ja, jag måste få upp bilderna och julaftonen nu!