Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

18 november, 2013

Gör egen, riktig chokladkalender till jul

Vem vill inte ha en härlig chokladkalender i december!?

Tror  många med mig minns mörka decembermornar då man som barn vaknade och flög upp ur sängen (eller, nåja…) för att trippa fram till den där tunna kartongen och pilla upp en lucka och finna en liten bit choklad av tveksam kvalitet. Tänk att jag fick börja 24 dagar med choklad!

Traditionen fortsätter och våra barn har nu varsin kalender, som de fick på ett kalas, som ligger och väntar på dem. De kommer älska det men att ge en sådan till en chokladälskare som inte nöjer sig med annat än 70% kakao är väl ingen höjdare. Bättre då att göra en själv och få bestämma innehållet. Att fylla 24 små pralinaskar med lyxchoklad, det är väl ett ganska bra sätt att göra en vuxenvariant? Jag å maken får gotta oss med 12 praliner var och tror nog att det får ackompanjera kvällsfikat istället för frullen.

Gör en egen chokladkalender

Du behöver 24 små lådor (hobby- och pappersaffärer), 24 smarriga praliner, snören. Jag valde att sätta på adresslappar för att ge lite färg men det går givetvis lika bra att skriva 1-24 direkt på lådorna. Jag la silkespapper i botten för att få det hela lite lyxigare. Ett alternativ är att lägga pralinen i en knäckform.

chokladkalender

Jag la lådorna på en gammal silverbricka för att kontrastera mot de hårda papperslådorna. En annan tanke var att lägga dem på ett 3-våningsfat men det jag har är i vitt porslin och det blev för vitt.

Är du mer en fantasts av mjölkchoklad? Då har du tur faktiskt. Marabous chokladkaka innehåller, hur många bitar??? Jo, 24 stycken. Pang tjong och chokladkalendern är klar i ett nafs, ha ha ha! Hur bra var inte det då?

Vill du ha fler förslag på paketkalendrar? HÄR hittar du en massa!

Comments (17)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.