Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

14 december, 2014

Binda en enkel & fin julkrans av lingonris

Att binda en julkrans av lingonris är enkelt och blir till en fin juldekoration inomhus – inte bara att ha på ytterdörren.

Hade tänkt ta mig till skogen för att plocka lite lingonris men av nån anledning så har inte den tiden funnits. Bra då att få med sig ett knippe från affären när jag ändå var där.

När jag kom hem såg jag att detta lingonris var gigantiskt. Dvs bladen var mycket större än de ute i skogen. Lite irriterad för det var inte det jag var ute efter men nu fick det bli så.

Ville göra en mycket tunn och spröd krans. De som man ser på torg och i butiker till försäljning nu är så kraftiga och tunga. Denna jag var ute efter ska hänga vid spisen och vara sirlig.

Binda en julkrans av lingonris

Tog gren för gren och snurrade tunn bindtråd (tunn ståltråd) längs med stammarna och försiktigt mellan bladen. De små sidogrenar som fanns knipsade jag bort. Ville bara ha raka stänglar.

När jag fått den längd jag önskade band jag ihop med samma bindtråd. Då jag jobbat med bindtråden har jag nu fått en böjlig och formlig stomme.

Blev så tunn och lätt som jag hoppats på men inte så där sirlig och smått spretig som jag önskat. Äh, funkar finfint ändå!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.