Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

6 mars, 2017

Titta vad som låg på gatan! Plocka in & njut

Vill du ha några grenar jag hittade på gatan? ringer min mamma och frågar. En vanlig person säger tack men nej tack – jag kan hitta egna pinnar men nu är varken jag eller min mor vanliga typer.

Hon förstod att de grenar som hade blåst ner nog var skönhet i vila. De påminde om det träd som fanns i vår trädgård när jag var liten. Vad de heter på riktigt vet vi inte. Japansk körsbärsträd var vårt förslag.

Och mycket riktigt; det var just grenar från den typen av träd. Rosa, vinröda små körsbärsblommor och vinröda blad. Skönheten är total! Fast det är läge att fylla glasskålen med något mer vårlikt än kottar ser jag nu…

Detta ger verkligen hopp. Det finns en spirande skönhet där utanför som bara väntar på att få visa upp sig.

På soffbordet har jag några körsbärsgrenar som ger några blygsamma vita blommor. Jobbar i stenhård konkurrens med sticklingar av Dr Westerlund och Elefantöra.

Tror nog att dessa grenar kommer komma till sin rätt när de små bladen får växa till sig istället. Vi har inga allergiker här hemma så det går bra att just låta dem växa.

Har du tillgång till trädgård och träd så passa nu på att knipsa några grenar. Äpple, körsbär, forsythia och syren är just bra att ta några kvistar av och snabbt få spirande. Just syren kommer jag inom kort få hela fång av. Vår överväxta syrenberså behöver skäras ner och få en nystart. De grenarna är dessutom så perfekta att hänga saker i så mina påskris lär bli syren skulle jag tro. För det måste inte vara björkris tycker jag. Jag vill faktiskt ha kraftigare ris för att just kunna hänga på grenarna. Björken är lite svag, pallar mest fjädrar som mest.

Okej, det blev ett svammel om grenar här märker jag. Det är min längtan efter våren tror jag som talar.

Hur som helst, tack mamma för din gåva. Så vacker! Och gratis!

Comments (2)

  • Jag saknar så att kunna plocka in grenar utifrån. När mina föräldrar bodde i hus kunde jag alltid vara säker på att ett gäng grenar från äppelträdet kunde flytta in hos mig. Men nu är det betydligt svårare, tyvärr. För det är ju så vackert!

    • Åh förstår saknaden. Det är något så här års som verkligen vill spira även inne. Se granrån knoppa och slå ut. Du får besöka första bästa blomtorg och frossa. Se det som en vår-investering.

      KRAM!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.