Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

8 november, 2017

Gör 24 st små kalenderljus istället för 1 stort

Ni känner till kalenderljus med 1-24 som man tänder i december och låter brinna ner dag för dag fram till jul? Jag lyckas aldrig med de där… Helt plötsligt är det 7.e december och jag är på 3.e så jag måste brinna i kapp så att säga. Går ju inte att bara låta ljuset brinna över en hel frukost för man får ju inte gå in på nästkommande datum så då blev det inte av istället. Inte min grej tydligen.

Löste det för nåt år sedan genom att sätta en etikett på ett doftljus och kryssade varje dag i stället. Kika på det HÄR och ladda ner december-prints att sätta på ditt doftljus.

Men nu kör jag ännu en variant jag tror på: 24 stycken julgransljus med datum på varje. Ja som en ljus-julkalender.

Kalenderljus av 24 st julgransljus

Det bästa med detta är att det är ett superenkelt julpyssel som du kommer njuta av hela december. För att göra dessa kalenderljus behövs bara julgransljus och tuschpenna, dvs en permanent penna som förr kallades overhead-penna. Ja, och så en ljusstake att sätta ljuset i.

Funderade på om jag skulle printat ut gördlar eller använt decoupage av servetter men brandrisken är för stor.

Finast är ju också så klart om de oanvända ljusen får stå bredvid ljusstaken. Då ser man hur dagarna försvinner en å en och vi närmar oss vår efterlängtade jul!

kalenderljus

Kommer bli en fin frukostritual hoppas jag. Tända dagens ljus och mumsa frukost medan julmusiken sveper in över köket som doftar kaffe. Eller så blir det slagsmål bland barnen om vem som ska få tända respektive blåsa ut, frukostflingor över golvet och gammalt kaffe värms i mikron… Vi får se hur det blir med det där, ha ha ha!

Sugen på fler tips på julkalendrar? HÄR finns det flera att inspireras av och mina tips på innehåll.

Comments (17)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.