Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

10 mars, 2013

Inspireras av Taverna Brillo

För några helger sedan var jag och några kära väninnor på Taverna Brillo. Velat gå dit sedan de öppnade i december. Varit förbi där med barnen på en lördageftermiddag tidigare och ätit glass i deras snygga italieninspirerade glassbar. Det var ju trevligt men väldigt barnvänligt. Nu ville jag vara vuxen och dricka coola drinkar!

Inredningen är gjord av Jonas Bohlin och man känner igen sig om man varit på Riche och Sturehof som han också gjort. Inga större överraskningar men för det är det inte dåligt. Jag är en stor fan av Herr Bohlin så jag gillar det jag ser. Min väninna som är från USA var inte alls imponerad. Hon kände att hon hamnade på ett diner och pancakehouse. Det var en väldigt snabb och direkt känsla hon hade. Det var de heltäckande mattorna, öppna ytan och det kryssade taket som gjorde det, trodde hon.

Stället har fått kritik för att det är för stort. Det är många gångar och man har nästan svårt att orientera sig. Jag gillade dock det. Man kan vara på ett och samma ställe en hel kväll men ändå få olika upplevelser och stämningar.

Längst in i lokalen så är det en mer urban och grov känsla med de råa och graffittisprayade väggarna. Fina atrium med grönskande träd bryter av på ett överraskande sätt. Mitt i en av gångarna står ett dj-bås. Lite knasigt men ger en hemma-hos-känsla som är trevlig.

Servicen var oklanderlig och superprofsig. Menyn var jättebra, nästa för bra, för det var svårt att välja rätter. Det jag gillar med menyn är att den har många prisklasser. Smårätter som ändå mättar och pizzor i en bra prisklass.

Jag åt en carpaccio på hälleflundra med tunnt skivad fänkål till förrätt och en spädgriskorv med broccoli och rostad svål (som jag älskar!) till varmrätt. Förrätten var to die for och varmrätten godkänd men ingen höjdare. Vinnaren vid vårt bord var den som tog oxkinden. Håll i hatten vilka smaker! Vi fick bra hjälp med vinvalen så middagen får betyget Väl Godkänd!

Det var väldigt trevligt att stå i baren bredvid det öppna köket efter maten. Då såg jag en massa rätter som jag absolut måste testa nästa gång. Det lilla spädgrishuvudet gjorde mig intresserad. Var tvungen att snacka lite med kockarna för det var nämligen inte få huvuden som åkte ut ur köket till gästerna. Man ska kunna äta allt på det och kinderna speciellt. Hjärnan sa han smakade som pastej. Vet inte, tror inte jag skulle palla faktiskt.

Follow on Bloglovin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.