Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

23 april, 2016

Mitt recept på enkel bananpannkaka; glutenfri, laktosfri & supergod

Bananpannkaka är den perfekta frukosten, snabba lunchen eller mellanmålet och receptet är så enkelt att du kan göra dem i sömnen.

Bananpannkaka är dessutom glutenfri samt utan mjölk och laktos så det är en rätt som passar många. Mättande och naturligt sötade. Servera med valfria tillbehör så variationerna är många.

bananpannkaka nyttig

Jag längtar till sommaren då dessa bananpannkakor ska totalt gömmas under ett täcke av jordgubbar och hallon. Så somrigt och ledigt på något vis.

Bananpannkaka, recept

2 bananer
4 ägg
nypa salt
smör till gräddning

Gör så här: Mosa bananerna med stavmixer och knäck i äggen. Vispa ihop med gaffel. Salta.
Smält smör i het panna. Häll i smeten (jag hade 0,5 dl-mått) och grädda. Vänd när undersidan blivit gyllene och smeten inte är fullt så rinnig. Servera bananpannkakan förslagsvis med keso eller kvarg, frukt, bär, nötter. Har inte provat men skulle gissa att en skiva stekt bacon skulle vara grymt passande. Lite Elvis så där.

bananpannkaka_utan_mjöl

Som småbarnsmamma gillar jag snabba lösningar. Hungriga barn kan vara värre och mer skräckinjagande än zombierna från Thriller. Bananpannkaka har blivit en lösning för mig att lösa tre problem i ett:
1. Det går snabbt att göra, endast 2 ingredienser om man bortser den lilla nypan salt. Snabbt kommer det energi på bordet.
2. Barnen kan själva vara med och laga bananpannkakorna. Skala banan, trycka på stavmixerknappen och knäcka ägg. Alla steg är roliga saker.
3. Det är gott, allt slukas och “me-ja” hörs från matbordet.

enkel_bananpannkaka

Supergott med keso till. Blir väldigt mättande och på snäppet lchf om det nu inte vore så nedrigt att bananer är motsatsen till lchf. Kanske en baconskiva kan väga upp? Ja ja, man kan inte få allt.

Vill du ha fler goda, enkla frukostrecept i den här stilen?
Extra krispiga & saftiga fattiga riddare
Pannkakor med tillbehörsbuffé

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.