Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

4 april, 2018

Min föreläsning på IKEA med de hackade möblerna

Skickar med lite bilder här från det event jag deltog i på IKEA i Helsingborg. Jag har bidragit till kampanjen “Hela Sverige hackar” och utöver de saker jag hackat skulle jag även hålla föredrag om mina hacks och förhoppningsvis inspirera till att skapa själv och hacka möbler, dvs göra om dem så de får ett längre liv.

Hade precis lämnat familjen i tropikerna, så att säga och klädde i mig arbetsrollen.

Fick återse mina bebisar, ha ha, efter ha varit från dem några veckor. Satte ihop dem med ohckade möbler för att tydligt visa före och efter.

Kul att se dem ihop. tycker de passar fint ihop då jag använt olika färger till samtliga tre men i en skala så de skal ändå passa ihop.

Jag är alltid så galet nervös när jag ska tala inför folk men när jag väl kommit igång är det så härligt. Speciellt när det är ett ämne som jag brinner för. Då kan jag hålla låda vill ja lova.

Och så klart hade jag mina IKEA-kassar på mig!

Besökarna fick snittar och smoothies. Jag är för nervös för att kunna få i mig något…

Lokalen började fyllas.

Och sen drog det hela igång. Hållberhetschefen hade först en presentation om just hållbarhet och sedan var det min tur. Utöver hacken, hur jag tänkt och gjort så drog jag mitt tänk om att skapa med sådant du redan har hemma. Kanske det mest hållbara du kan göra är ju att nyttja det du redan har istället för att köpa nytt. Som krans av pocketbok, ljusslinga med ketchupmuggar, blommor av kaffefilter, ljuslykta av kemtvättsgalgar

Tror jag fick med några i publiken på tåget minsann.

Det bästa med hela kvällen var nog ändå efter dragningen. Alla underbara människor som kom fram och sa de mest snälla saker och de jättebra samtal vi hade om hur man kan göra om saker de hade hemma. Kunde stannat länge.

Lämnade huset med den varmaste känslan i kroppen jag haft på länge. Tack Sara och Cenita!!!

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.