Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

11 juli, 2020

Piadina med jordgubbar & persikor – som en mack-paj

Jag skrev om piadinas, den varma italienska tunnbrödsmackan, för ett tag sedan HÄR. Det blev snabbt en favorit och jag har några bröd i frysen att ta fram när det behövs mat snabbt som alla gillar.

Något jag gillar extra mycket är efterrätter och pajer. Det fick ju mig att tänka att jag skulle kunna göra en varm piadina som efterrätt. “Borde väl vara samma sak fast med sött innehåll”, tänkte jag. Värt att testa och nu när det finns så mycket fina jordgubbar blev det en given fyllning och maken hade köpt persikor så de åkte med de med. Och så klart serveras en somrig varm dessert med vaniljglass. Behöver jag säga att dt blev succé?

Piadina med jordgubbar & persikor

Ingredienser
4 piadinabröd
1 liter jordgubbar
2 persikor
2 msk råsocker

Gör så här: Rensa, skölj jordgubbarna och lägg i en skål. Mosa jordgubbarna med gaffel till en kräm och blanda i råsocker. Skär persika rakt över, vrid isär till två halvor, plocka bort kärnan och skiva persikan.

Hetta upp en stekpanna rejält och ringla i olivolja. Bred på jordgubbskrämen över hela brödet, lägg på persikoskivor på en halva och lägg hela piadinan i den heta pannan. Stek till piadinan fått färg under och vänd sedan över ena hälften över den andra så det blir en halvmåne. Pressa ihop något med stekspaden så den plattas till lite. Servera genast ihop med vaniljglass och kanske ytterligare jordgubbar.

Kombinationen jordgubb och persika är riktigt god. Båda två lite sötsyrliga.

Hoppas det ska inspirera och framförallt smaka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.