Följ mig:
Barnens favoriterrätter Maträtter

Grönkålspasta. Barnen märkte inte ens alla nyttigheter

9 september, 2020

Aldrig hade jag väl vågat tro att grönkålspasta skulle tas emot så varmt av barnen. Kan vara så att jag (host, host) inte nämnde "grönkål" utan bara sa grön pasta för att inte skrämma iväg. Nu är de två stora barnen inte alls kinkiga vad det gäller nya smaker utan det är lillkillen som är familjens svarta får här. Han är som en annan sort och är rätt tveksam till mycket. Men vi är ju vana vid äldste sonen som bett om att få äta grodlår och kycklinghjärtan så vår ribba är kanske hög?

Hur som helst, sluta tjata: grönkålspastan var en hit och så kul att servera färgglad mat. Jag serverade den med en bit torsk och mina egensoltorkade tomater som jag visade igår. Men grönkålspasta kan servera till allt möjligt skulle jag säga. Det blir inte lika stark smak som med pesto utan är rätt mild och rund smak. Ja, du får testa och känna vad du vill ha den till för du bara måste göra denna. Det är ju grönkålstider nu och ett tag framöver.

Supergrön grönkålspasta

Ingredienser:
300 g kål
500 g pasta
90 g parmesan
5 klyftor vitlök 

Gör så här: Koka upp pastavatten med salt och lägg i pastan, kokas enligt förpackningen.
Skala och tryck till vitlöksklyftorna något och ta bort stjälkarna från grönkålen, detta läggs tillsammans i kastrullen med den kokande pastan. Låt kål och vitlök koka med pastan i 5 minuter för att sedan plockas upp med hålslev eller tång och läggs i en mixer. 

Riv parmesan och häll i mixern tillsammans med olivolja. Mixa helt jämn, som en soppa nästan och smaka av med flingsalt och färsk svartpeppar.

Häll av pastan, men spara några deciliter pastavatten, och lägg tillbaka i kastrullen tillsammans med grönkålsblandningen. Blanda väl och om det behövs spädas hälls lite pasta vatten i. 

Serveras med önskade tillbehör. Tex vit fisk, bitar av ricotta eller mozzarella, tomatsallad.

Sugen på fler pastarecept? Test någon av dessa:

• Snabblagad vegetarisk pastasås
Räkpasta med curry
Salviapasta
Vegetarisk lasagne

Gratis!

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara Karin 9 september, 2020 at 09:45

  Ser fantastiskt gott ut, skall prova!

  • Svara Helena Lyth 9 september, 2020 at 09:46

   Hej Karin! Vad kul att du blev inspirerad. Superenkel pastarätt som både är fantastiskt vacker och välsmakande.

   Kram
   Helena

  Lämna en kommentar

  Close