Följ mig:
Portfolio

Jag lanserar nytt på bloggen – vad tycker du?

16 januari, 2021

Kära vän! I sommar firar jag som bloggare 10 år. Mycket har hänt under dessa år. Jag började som julbloggare av ren och skär överlevnadsinstinkt vilket jag skrivit om HÄR. Sedan blev det att jag kallades VIP-bloggare på tidningen Amelia. Fortsatte som inredningsbloggare på Sköna Hem för att slutligen landa här. Min titel har gått från bloggare till influencer då detta jobb blivit etablerat som ett yrke. Av vissa kallad inredningsprofil av andra pysselproffs.

Att jag kunde satsa på mina kanaler är jag så tacksam över. Att säga upp min fasta anställning, starta eget företag och frilansa var inget jag någonsin varken drömde om eller strävade efter utan det föll sig naturligt. Att vara egen  är något som dock är väldigt osäkert. Det blev jag, och många många andra, varse i våras när pandemin kom över oss och såg till att alla utom ett av mina planerade jobb försvann inom loppet av några dagar. Livrädd började jag fundera på hur jag skulle styra om mitt jobbliv. Skrev om det HÄR.

Nu visade dock pandemin att det visst gick att jobba online och möjligheterna kom försiktigt tillbaka. Men hur ser världen, arbetsmarknaden och de sociala medierna ut idag?

Betalvägg, prenumeration eller på hobbybasis?

För att kunna driva sociala media-kanaler på ett professionellt sätt måste det hanteras som en profession och det kan man bara göra om man lägger ner mycket tid på det, arbetstid.

Jag förstod att jag behövde styra om mina kanaler för att få lönsamhet i det, för att kunna fortsätta. Kollegor till mig har skapat betalväggar, prenumeration eller medlemsskap på sina bloggar eller andra kanaler. Jag funderade på om det var något för mig men då hela min grundidé för vad jag har här i sociala medier att göra är att inspirera till eget skapande och att det ska vara enkelt och tillgängligt. Då måste ju även min blogg vara tillgänglig.

Helt öppen blogg med donationsmöjlighet

Det jag kom fram till var att jag önskar fortsätta ge dig mitt material i arkivet och allt jag kommer göra framöver öppet och tillgängligt och för de som upplever att de fått något av värde gärna får donera och med det stödja mig.

[wordpay_donation_inlinecode]Läs mer och donera HÄR[/wordpay_donation_inlinecode]

Jag har tillsammans med Wordpay installerat en helt säker doneringsmöjlighet. Om du läst ett inlägg du uppskattat, ett recept du gillat eller skapat ett pyssel med inspiration från mig som du värdesätter skulle en donation, bidrag betyda massor. Det kommer hjälpa mig att kunna fortsätta fylla på med material till dig. 

Vad tycker du?

Detta med betalning och donation är något nytt för många medan andra redan är prenumeranter eller har medlemskap på sidor. Vad tänker du om detta? Uppskattar du att bloggens allt material är öppet? Hur ser du på detta med donation? Jag skulle uppskatta dina tankar och kommentarer jättemycket.

Med spirande blommor, vårens tulpaner och lite ljus siktar jag på att fortsätta med full kraft. Kanske att detta dessutom kan ge mig mer kraft att ge bloggen än mer tid och energi.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara La Linda 16 januari, 2021 at 11:59

  Så himla spännande! Älskar att du tänker nytt och valfriheten. Tror massor på detta! <3

  • Svara Helena Lyth 2 februari, 2021 at 16:29

   Kära Linda! Jag hoppas och tror på en sådan här lösning av något slag. De jag jobbar med jobbar med tidningar i övrigt och jag är den första bloggaren. Vi ska tillsammans forma något riktigt bra och sedan hoppas jag verkligen att fler som jobbar med egna plattformar vill haka på. Det kan göra marknaden mogen för fler.

   Kram
   Helena

  Lämna en kommentar

  Close