Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

13 oktober, 2021

Äntligen har jag fått håll i min julbok!

Igår hände det – den dagen jag längtat efter i 10 år! Dagen då jag fick hålla i min julbok. Efter en intensiv och påskyndad bokproduktion på 6 månader blev min 10-åriga dröm sann. Här var nu boken.

Jag åkte till förlaget och fick kliva in i ett rum fyllt med lådor i staplar efter staplar. Det var de böcker som förbeställts med signering.

Efter att ha fått bläddra i boken, känna doften av 240 nytryckta sidor och hålla i denna pjäs på 980 gram så var det bara att greppa pennan och börja skriva små hälsningar.

Det var svårt att börja. Hur skriver man till någon som köpt och längtar efter denna bok som jag själv längtat efter i 10 år? Men det var som att dra av plåstret eller bara hoppa i sjön – bara att göra. Och jag insåg snabbt hur viktigt detta var. Varje hälsning ville jag skriva fint och ge känsla. Alla som köpt ska få sin hälsning och känna något för.

520 stycken små hälsningar blev det. 520 hem “jag” kommer få vara med och prassla och mysa i jul i. Men sedan är det då ytterligare flera tusen som boken kommer hamna i också. Det är så himlastormande att tänka på.

Åh denna bok som jag kämpade med i sommarvärmen, i huset som var under renovering med igenbommade fönster mm. Tänk att det gick!!!

Som den här bilde tex. En del av alla julmatsbilder jag tog. Inte helt givet att den togs vid midsommar eller mitt i en renovering va?! Kameran är bra på att trolla.

Vad innehåller Julprassel & decembermys?

Det är en av de vanligaste frågorna jag får nu innan boken har rullats ut. Och kanske lite kort och gott kan jag säga att det är allt som rör julen nästan. Julmaten, julgodiset, goda lussebullar och annat bak, massor av julpyssel med både gamla klassiker och återbruk av modernare snitt, listor som är meningen att kopiera för att använda så som checklista för julbordet och julsånger, tips och trix för enklare firande och glöggmingel samt berättelser från mina jular förr och nyss.

Det jag hoppas på är att du ska göra är att bläddra i den många gånger, visa en kompis saker ni ska göra ihop, bläddra igen, Silla lite grädde och lim på den när du är igång och bakar och skapar, kopierar sidor som ska fyllas i eller användas som sånger. Ja jag hoppas boken ska användas många gånger och i många år.

Många av mina favoriter från arkivet kommer vara med men mesta dels är det nytt. recept och pyssel som jag så länge velat göra men inte fått till. Nu med boken fick jag liksom tillfälle att göra dem. Samt fylla hål där jag saknade saker på bloggen. Mycket av de alla goda julrätterna. Nu är boken här och jag är så lycklig.

Jag hoppas också du ska gill den. Kolla in mer om boken HÄR från Bokus.

Comments (2)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.