Följ mig:
Helgtips

Tips på långsamma saker att göra i helgen

29 januari, 2022

[wordpay_ad type=”float” blur=1]

Det går inte fort nu. Jag kan känna att denna långa period av jullov följt av karantän samt 2 år av distansliv gör att jag är seg i kurvorna. Allt tar lite längre tid. Inte det att jag på något sätt lider av seg hjärna som post-covid utan bara att omstarten av kroppen och knoppen tar tid. Att bli snabb och rapp igen är väl vad jag hoppas våren kan ge mig. Lite solstrålar skulle inte skada för att liksom sätta igång mig.

Kanske det är någon mer som är som jag? Vill göra saker men inte riktigt göra det snabbt? Då kan jag tipsa om några härliga långsamma saker här. Härliga att göra med gott resultat men inte kräver snabba rörelser eller höga knähopp.

Gör egen filbunke!

Så snällt och gott på morgonen och detta är sannerligen ingen fast food. Läs HÄR hur du gör din egna. Det ska ta tid.

Om du har gamla pepparkakor kvar från jul så använder du upp dem här. Mums så gott.

 

Nattjästa gifflar med vallmo

Att sätta en deg är verkligen välgörande och att sedan låta den vila över natten så du hinner hämta andan (nu överdriver jag) är ju perfekt. Dessa gifflar är bland de godaste jag vet. Receptet hittar du HÄR.

Så där smöriga och saftiga som jag minns dem från barndomens lyxiga konditoribesök.

 

Läs ut en pocket & gör en krans

Att sätta sig tillrätta och läsa en bok är bland det skönaste man kan göra så bara det är ju värt en påminnelse. Men sedan när boken är utläst och du vet att den inte kommer läsas igen gör du en vackre krans av den. Se beskrivningen HÄR.

Ett upprepande pyssel som låter dina tankar vandra medan du med van hand repetera varje rörelse. Så härligt.

Ja, det var några saker som borde fylla din helg med långsamma ting. Utöver det så kan det räcka med att tända ett ljus eller en brasa och se dem brinna ner. Då borde hjärnan fått sig en vila och omstart för att komma igång igen för fullt nästa vecka?

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara Anna 29 januari, 2022 at 11:56

  Åh, den fina kransen, genial och tidlöst Helena! Sätter du den första raden längst ut på ringen och sedan längre o längre mot mitten? Eller spelar det ingen roll? Kanske skulle göra ett försök.. Materialet finns ju☺️
  Kram denna gråmulna lördag.. 🤍

 • Svara Ylva 29 januari, 2022 at 22:46

  Filbunke❤️ Min pappa gjorde det jämt på landet när jag var liten! Måste prova!

 • Lämna en kommentar

  Close