Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

25 juni, 2022

Sånt som kan passa midsommardagen

Hej på dej! Had edu en fin midsommarafton igår? Hoppas det och att sommaren lös från sin allra bästa sida. Jag återkommer med vårt firande för idag är det bara lugn, ledig och sommar som gäller för mig å min lilla familj. Det här med långhelg är ett himla bra koncept alltså!

Men en röd dag ch kanske en trött sådan om det dansades och hoppades som grodor till sena timman? vad sägs då om att jag kommer med lite sådana där sköna grejer som kan passa en slappisdag oavsett om du är på landet eller hemma? Det blev ju ingen fredagslåda igår så man kan säga att detta blir en variant…

Svalkande i värmen & hjälpa vätskebalansen

När sommaren faktiskt bjuder på sol och värme så är det så viktigt att dricka mycket. När det är midsommar kanske nåt glas rosé dracks så då är det ju ännu viktigare att idag att svalka sin kropp å själ.

Min favorit är DENNA fantastiska citronlemonad. Så fantastisk. Men om man vill också pigga på sig är ju iste en höjdare, kolla HÄR.

göra eget iste

 

Ta fram en gammal bok

Du vet hur tryggt och skönt det känns att se en film man redan sett. Man liksom bara väntar in replikerna man älskar, scenerna man kan in å utan. Vad sägs om att göra samma sak med en bok? Jag är inte så bra på att läsa om böcker men så här på en ledig dag där man kanske inte är hemma utan på landet där det finns pocketböcker som är vällästa och hundöronmärkta till förbannelse. Eller en inredningstidning. och skvaller tidning från 2017 som ligger i ett hörn. Greppa en sån och lägg dig i hängmattan. Det ska jag göra!

 

Lyssna i takt med vinden

Eller du kanske inte alls orkar läsa. Du vill bara vila, vara ledig. Då ska du istället slå på DENNA spellista och njuta av dagen.

 

Njuta av en helt vanlig sommardag

Jag såg DETTA inlägg och blev så varm i kroppen. Det var inget speciellt som hände. Det vara “bara” sommar och vi var “bara” hemma. Men det är väl ändå två av de lyxigaste saken man kan göra. Innan semestern helt tar oss i sitt grepp ska jag känna vardagen lite till. Även om det är helg.

 

Sommarfrukost. Det jag drömmer om okt – apr

Då är vi äntligen här! Sommarfrukostarnas tid. Det ska byggas upp bufféer, bäras brickor i trädgården, tidningar ska hållas nere för vinden och kaffet ska skyddas mot barr och ostmackan hållas borta från getingar. Ahhhh… bästa som finns!

 

Brunch hela helgen

Eller fimpa frullen och gå på brunchen! Och låt den pågå hela helgen. Hade inte det varit mysigt. Kolla in en hel drös med brunchrecept HÄR.

För tusen år sedan långt innan barn så hussatt jag å maken (då pojkvän) mina föräldrars hus. Det var sommar och efter frukosten, utan att plocka bort den, började vi spela brädspel på altanen från min barndom. Det var så kl så vi fortsatt med spel efter spel. När typ det 7 spelet skulle dras fram så började vi undra vad klockan var. Då insåg vi att vi fortfarande var i sovkläder, att frukosten stod framme och att det började egentligen bli tid för middag. Sånt vill jag göra mer av. Kanske barnen skulle vilja det? Se mamma o pappa i pyjamas i trädgården i underkläder till sena eftermiddagen??? Ha ha, kanske det?

 

Sommarprat varje dag

Och idag startar Sommar i P1! Oj vad jag ska lyssna i år. Säger det varje år och kollrar bort mig och glömmer. Men i år har vi en sommar som är lugn, ledig och somrig så det ska absolut lyssnas. Om inte kl 13.03 så ska det lyssnas på play. Något vi gärna gör i bilen på våra sommarturnéer.

Hur många med mig har det som en hemlig dröm? Om att få frågan om att sommarprata. Men då ska man nog ha utfört stordåd för att få frågan så klart. Det lär jag aldrig göra. Men jag kan ju drömma…

 

Ha nu en fortsatt fin midsommarhelg!

 

Comments (2)

  • Hej! Jag städar bland mina gamla papper och hittar ditt namn punkt se. Undrar varför. Tävlingsgalen som jag varit har du kanske haft ngn tävling, ja jag vet inte. Eller kanske ngt med bilder. Nu kastar jag pappret men hälsar på hos dig först. Hejdå!

    • Ha ha ha! Måste ha varit den mest underbara kommentaren ever. Kanske vi mötts på nåt event eller workshop och du undrade vad jag hade för namn i sociala medier. Eller haft en vän som tipsade om nåt recept hen använt. Ja ja, oavsett så är jag innerligt glad över att du säger hej här och hoppas du trillar in fler gånger när det passar.

      Kram och glad sommar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.