Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

19 augusti, 2022

Fredagslåda med sånt för idag & i värmen

Hej fredag och verkligen hej vardag, uppropet igår gick bra för alla tre barnen. Och nu inser jag att jag för första gången har de tre barnen i tre olika stadierna i skolan. Yngst är äldst på lågstadiet, mellan är äldst på mellanstadiet och äldst är yngst på högstadiet. Jaha, så kan det alltså också vara! Stort för alla tre på något sätt.

Det som sker nu är just steget tillbaka till vardagen. Och denna värme. Vilken värmebölja. Samt att vi är i skördetider. Så jag tänkte att jag plockar upp lite från arkivet som stämmer in på dessa punkter och hoppas att det kan ge nygammal inspiration.

Lova att vara den där braiga föräldern. Igen!

Det är mycket nu som alla vet. Man ska väcka hjärnan och samtidigt är det fullfart fram med allt som ska in i huvudet med skolstart och annat. Detta är för mig perioden som är ett nyår. Men det ställer enorma krav. Som jag skrev igår har jag redan tabbat mig så nu kan det bara gå uppåt… I DETTA inlägg så fick jag ur mig mycket av det jag tänker. Både då och nu.

 

Den stora metarkvällen

Vi har under flera år tagit en metarkväll; 2015, 20162019, sista kvällen innan skolstart men då vi kom hem sent den dagen i år var det ingen som orkade. Kanske får bli en i helgen istället.

 

Period av nostalgi & oro

Som ett brev på posten (eller?) vid denna tid kommer också tankarna på den sommar som var. Eller den är ju i yttersta grad fortfarande här men semestern är över för de flesta och sommarlovet är det verkligen. Blev sommaren så bra som jag hoppades och önskade? Gav jag barnen ett sommarlov de kommer minnas med värme? Skulle jag varit mer avslappnad? Hann jag verkligen vara med dem? Och sen kommer den andra känslan… Se HÄR.

 

Tropisk hetta & varma kvällar gav karibiskmiddag

Det fina med blogg är att det är en dagbok också och för två år sedan var det samma värme som nu och då passade vi på att göra en Karibisk middag med vänner. Tropisk natt gav verkligen känslan av att vara utomlands i vår egna trädgård. Se recept och dekorationer HÄR.

 

Uppåt för plommonkaka

Det recept som nu, utöver allt med kräftskiva, är mitt mest populära är denna upp- och nedvända plommonkaka, recept HÄR. Jag gjorde den efter att jag fick så galet många tips på vad jag skulle göra med alla plommon jag hade i min trädgård. och jag kan verkligen rekommendera den. Så god och vacker!

Ja det blev en fredagslåda med både sött och salt, dur och moll. Lite som det känns nu faktiskt. Och det är helt okej tycker jag. Önskar dig en fin fredag och helg.

Comments (2)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.