Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

27 juli, 2023

Fransk frukost – kan jag få exportera den?

Vaknar upp till den mest fantastiska blå himlen. Sommar, semester, Frankrike, hav, horisonter, sandstrand och picknick. Där fanns dagens lista på “måsten” på vår franska sommarresa.

Men först det bästa med att hyra hus i Frankrike – att köpa sitt färska bröd i det närliggande bageriet och med det starta dagen på allra bästa sätt. Jag gör det här och gjorde det i Paris. Spelar ingen roll var du är, på landet i eller mitt i smeten – till bageriet ska du.

När jag tänker på det så är det nog en viktig samhällsnytta då alla i grannskapet ses för en liten stund, även om det bara är för en sekund. För det är alltid kö dit och det liksom sägs “bon jour” till höger och vänster och även till exakt alla man möter. Det är något väldigt fint i det och man blir ju alltid glad när den man delar trottoar med säger god morgon och ser en i ögonen.

Ja det var en liten parantes men en ganska viktig sak för många som lever ensamma kan jag tro.

Äldste sonen fick med oss till bageriet för det var lögn att försöka få liv i de två yngre.

Om vi tog i och köpte massa gott? Svar ja. Men till mitt försvar så hade vi en stranddag framför oss och som jag skrev igår så är det inte stränder med försäljning och kommers så vill man äta på stranden får man packa sin picknick. Där av det enorma brödinköpet.

Mitt år som frukostvärdinna tidigt 2000-tal satte sina spår. Jag kan inte bara ställa fram grejer på ett bord. Det måste bullas upp i buffé som om det var ett hotell. En hang up jag har men visst kan man ha värre…?

Bricohe – detta gudomliga bröd. Och ägg som smakar som ägg ska göra, dvs gyllene.

Pang tjong, inga krusiduller men ändå höjden av lyx.

Och här sitter vi och smider planer för dagen. Ska vi till Plage Tahiti som vi såg igår eller ska vi faktiskt åka lite längre till ny strand?

Det får vi fundera på medans vi brer picknickmackor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.