Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

27 juli, 2023

Första hela stranddagen, på plage sables blancs

Äntligen en dag med tillräcklig värme och prognos om sol så att vi kunde få en heldag på stranden. Vi valde den närmsta, stranden Plage sables blancs, Den vita stranden, som vi kollade in här om dagen och det fick bli vår lekplats för dagen.

Detta verkade lovande för vår hobby-marinbiolog till son. Och det intressanta med denna skylt var att det stod hur många eller hur mycket man fick plocka med sig. Wow, självplock i havet? Max 3 kg musslor per person alltså – hur många kan det finnas????

Vi kom till stranden kl 12 och var nästan helt ensamma där. Lågvatten så man fick gå långt på sandstranden för att först komma till vattnet och sedan ännu längre för att doppa sig ordentligt.

Det var först vid 15 som det kom andra badgäster. Och ungefär då började det bli högvatten. Var det vattnet alla lokala boende väntade på eller kanske att de slutat jobbet/skolan?

Badvakter som ständigt vakade och kollade.

Min typ av sommarlunch på stranden. Enklast tänkbara och kanske den godaste. Saknade bara en yoghurt. (alltid grönsaker utanför mackan, så de inte blöter ner)

Och nu var det riktigt högtryck på stranden. Och högvatten.

Och på bageriet hade vi då köpt en hel del godsaker också. Fika måste man ha!

En underbar heldag med salta bad och bokläsning i mängder.

Comments (2)

 • Mellan 12-15 tar Fransmännen alltid siesta fr stranden med en lång lunch, det är sedan gammalt😄 Frankrike är toppen att semestra i, älskar speciellt Bretagne & Normandie. Tips, köp med dig en bretagnsk servis, du kommer aldrig ångra det!
  Har själv bott på otaliga ställen runtom Frankrike under somrarna men i år stannar vi i Sverige. Så uppskattar dina Frankrike-rapporter väldigt mycket, tack!
  Ha en fortsatt härlig vistelse! 🇫🇷🥖⚜️☀️

  • Hej Charlotte. Jag borde anamma den franska livsstilen ASAP!

   Underbart måste kolla in serviserna. Inte sett några men letat efter stora gamla café au lait skålar. Verkar inte vara så vanliga som jag trodde.

   Tack snälla, och jag önskar dig en fortsatt fin sommar.

   Kram
   Helena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.