Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

25 augusti, 2023

Växtgardinen har gått bananas

Det är samma sak varje år – under sommaren och semestern växer min växtgardin av porslinsblomma flera meter. Om jag hade haft en kamera som tog en bild i timman och satt ihop till en film skull man nog se hur den liksom sträcker ut sina “armar” och rör sig. Nästan läskigt när jag tänker på det.

Jag har flera inlägg med allt om hur jag tagit fram, tagit hand om och hur jag planterat om växtgardinen och det kan du läsa i länkarna.

Jag är så förtjust i min lilla djungel här i matrummet och den gröna känslan förstärks med väggfärgen ihop med slingerväxten.

Men nu undrar jag hur långt jag ska låta detta pågå? Den verkar ju ta över helt nu och ska jag låta den gå åt andra hållet med?

Som du ser på översta bilden har jag planterat ytterligare en som får gå upp och runt öppningen till vardagsrummet. Den har också växt helt otroligt.

Jag får många meddelanden med frågor om hur jag gjort för de har inte alls lyckats med sina växtgardiner. Då jag inte gjort något speciellt så vågar jag nog tro att det är de stora funkisfönstrena som är svaret. Att det är ett stort ljusinsläpp som gör att hela växten får mycket ljus. Men det är min killgisnning bara.

Jag får se vart denna vill växa framöver för snart finns inga väggar kvar för den att jobba på. Jag är en crazy-växtgardin-lady ha ha.

Comments (1)

  • Jag har också en porslinsblomma, i gästrummet, som växer otroligt. Slingrat sig runt hela fönstret och är nu på väg ut i rummet. Ärvt den av min dotters far som tyvärr gått bort. Därför kan jag bara inte slänga den! Problemet är att den envisas med att blomma titt som tätt. Doftar oerhört starkt i hela huset och, efter blomning är rummet fyllt av kladdiga blomblad och sirapsliknande klet! Inte min favvo-blomma med andra ord!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.