Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

11 september, 2023

Att se allt det vackra & alstra energin

Nu vaknar vi till en natur som bjuder på fest. Mornarna är mjuka och dimmiga. Luften fuktig och mild. Sedan jobbar strålarna sig genom och får hela världen att bjuda på fyrverkeri.

Jag tror ändå denna period bjuder på fler färger än maj. Försommarens blommor må vara färgstarka men det är nu naturen har flera olika toner och kulörer. Löven skiftar färg, frukterna lyser i träden, rönnbären som röda bomber och sedan alla blommor som ännu står stadigt.

Ovanpå det så är luften klar och ger i alla fall mig klarare tankar så att säga. Jag fungerar så mycket bättre när luften inte är tryckande och fuktig. Men den luften väntar jag lite på än så länge. Den sensommarvärme som vi fått nu ger inte riktigt den önskade känslan jag vill ha men det kommer ju.

Jag är en höst människa och har alltid varit. Det lugn som nu sprider sig på dagarna får mig att må bra. Vi vet att sommaren är kort så där när sommaren kommit så måste man bara ut och vi ska hinna göra allt det vi längtat efter, träffa alla vänner som också är somrigt glada och samtidigt ska trädgården fixas, grillen ska gå varm, långbord dukas upp, somriga äventyr varje dag, böcker ska läsas, barn ska aktiveras mm mm. När temperaturen sänker sig och vi drar oss inomhus och “får” vara inne, ensamma och stilla. Jag vet – det är jag som lägger dessa krav/förväntningar men visst är det så här. Hösten ger mig ett lugn och jag alstrar all energi jag kan nu för att hålla detta lugn hela vägen fram till de mörka dagarna.

Nej, jag hade inget odlingsår i år heller men vet du – det hade jag inte ens planerat för och det är jag så nöjd med. Jag har helt och hållet kapat bort det dåliga samvetet över att ha en tipptopp-trädgård. Trädgården är vårt gröna rum att var i , inte jobba i. Då barnen och maken inte är intresserade av att fixa, dona och påta tänker inte jag ta det ansvaret själv och bara känna att jag misslyckas och lägger tid på något som vi egentligen inte har tid för.

Det som nu ändå blommar och verkar frodas ställde jag på och runt vårt gamla träbord. Alldeles lagom mycket trädgårdsskönhet för mig.

Det lugn som dagen börjar med och sedan explodera i klara färger. Jag tar emot detta och känner hur jag åker med i dessa svängningar. Så tacksam över alla årstider och skulle aldrig vilja vara utan dem.

Nu ska jag sätta igång på riktigt och planera arbetsveckan. En vecka med en massa to-dos som ska klaras av. Får se om jag på fredag ser en lista med bara en massa bockar. Hoppas på det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.