Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

11 maj, 2024

Årets sommarresa bokad. Äntligen båtluff igen

Jag är så pirrigt överlycklig för nu är sommarens resa till den grekiska övärlden planerad och bokad. Eller inte helt men det återkommer jag till…

Du som följt mig vet att jag älskar att resa runt i den grekiska övärlden och när jag nu har tagit detta år som mitt (för så gör man när man fyller 50) så bestämde jag familjens sommarresa. Nu verkade de inte ha så mycket emot det men ändå – detta är MIN resa 😂

Vi båtluffade första gången med barnen 2017 och det var en sådan succé så vi gjorde det igen 2018 fast då på riktigt. Jag och maken hade sagt att vi ska båtluffa så fort yngste sonen är blöjfri och vagnfri och det var han vid 3 årsålder. Resandet och luffande är så enkelt så det var ingen problem alls med tre sommarlovsbarn pigga på äventyr.

Jag gjorde mycket ambitiöst filmer från varje tripp (4 öar samt Aten) på luffen 2018 så om du vill ha inspiration finns de här:
Från fastlandet till Cycladerna
Antiparos – en favorit för hela familjen
Folegandros – Med de vackraste vyerna
Sifnos – Ön med så mycket att upptäck
Schinoussa – mitt paradis på jorden Schinoussa
Aten – en stad att uppleva

Jag tror detta blir min 10.e båtluff jag gör så du förstår att jag älskar det. Jag hade faktiskt just en båtluff med barn som min målbild under först förlossningen för det hade vi fått lära oss på profylaxkursen innan att man skulle ha. Så då kan du också förstå hur jag grät när vi klev på första båten tillsammans alla vi fem i lilla familjen. Min största dröm hade gått i uppfyllelse.

I år blir det “endast” tre öar och längre stopp på varje än tidigare. Det ska bli spännande för så har jag aldrig luffat tidigare. Det har varit 1-3 nätter och sedan vidare. Får se om jag blir rastlös eller om detta är mitt nya jag…

HÄR kan du se mitt (väldigt gamla men ändå aktuella) inlägg med tips, om hur jag planerat, packat mm.

Som jag skrev så är nästan allt bokat för vår resa. Det är ju detta som både är det spännande och häftiga med att luffa runt – att man skapar sin helt egna rutt och resa. Men nu är Grekland inte riktigt som alla andra länder så turerna för båtarna har inte kommit upp för sommaren på bokningssidorna än (!) vilket de brukar göra i mars. Vanligtvis har vi parallellplanerat båtturer och boenden men nu har vi alltså bara boendet och hoppas och tror att vi ska hitta båtar som matchar våra datum. Det har aldrig varit några problem, bara att resan mellan två öar kan bli längre för att man tar en båt som går en omväg för oss. En gång fick vi skjuta på ett boende en dag och ta en mellannatt i en hamnstad men det är ju bara spännande. Luff på riktigt så att säga.

Jag har valt mina absolut tre favoritöar: Antiparos, Folegandros och Schinoussa. Jag var lite inne på att välja helt nya för att liksom utmana mig och utvecklas lite… Men nej, vågar inte chansa när jag vet att jag kommer få allt jag vill och lite mer på dessa. Som att återvända in i en varm kram.

Så pepp på detta och vi skapar nu spellistor att ha på resan, drömmer om all mat vi ska äta och vilka stränder som är bäst att snorkla vid. Här är mina minnesbilder jag längtar efter:

Comments (10)

 • Spännande! Ser frammemot att höra mera! Har själv bokat flyg t/r Santorini i september men det enda som i övrigt e bokat är sista natten på Santorini på väg hem. Konstaterade att hotellpriserna ökat kraftigt åtmn. Dela gärna med dig av inspis!:)

  • Ja du, priserna är inte alls vad de var förr men det kanske är skäligt och förståligt med tanke på världsläget.
   Härligt med Santorini. Hoppas ni kommer norröver då til Cykladerna. Så många vackra öar att besöka här.
   Kram
   Helena

  • Av de du nämner är det Dounossa jag inte besökt. De övriga är fantastiska. Man vill ju ha obegränsat med lediga dagar och plånbok, ha ha.

   Kram
   Helena

 • Ser så fram emot resan som jag får följa med på “ett hörn”…
  Du skriver så fint om er förra resa i Grekland och bilderna är fantastiska. Att se din fina familj tillsammans gör mig glad och jag minns min egen barndom med mina föräldrar och min lillebror. De tre jag inte längre har.

  Glad att följa dig😘

  • Hej Maria. Tack för dina alltid så vänliga och trevliga hälsningar.

   Ledsen dock av att höra att du inte har din familj i livet längre. Det är en sorg man aldrig kommer från. Då blir minnena så mycket viktigare.

   Stora kramar till dig
   Helena

 • Det blir en kort båtluff även för oss iår. Aten-Ios-Amorgos, och sedan ett dygn på Naxos för att göra resan tillbaka till Aten lite kortare. Vi har bokat både boende och båtbiljetter, så jag blev fundersam när du skrev att ni inte bokat båten än ..

  • Det vi kan se så är det bara speedboat som är bokningsbara och de vill vi undvika. Vi fortsätter kolla.

   kram
   Helena

 • Älskar Grekland! Vad väljer ni för typ av boenden? Med pool eller enklare? Finns det något båtluffarkort som gör det billigare med båtresorna? Slogs förra sommaren av hur dyr en enda båtresa var. De enda billigare båtresorna gick kring midnatt och det känns svårt med trötta barn. . Utgår ni även i år från Aten?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.