Bästa tipsen för ingredienser till ostbricka & tillbehör

Hur gör man en perfekt ostbricka? Jo, med ostens tre-enigheten! Kan du den heliga tre-enigheten när det kommer till ostbrickan? Det sägs ju att alla goda ting är tre och precis så är det i den perfekta ostbrickan. Kanske ett tips till långhelgen som kommer?

ostbricka

Bästa tipsen för ingredienser till ostbricka & tillbehör

Nu ska vi gå igenom hur en ostbricka byggs upp om tre. Ostbrickans heliga tre-enighet.

  • 3 olika sorters ostar ger den ultimata bredden på brickan. En hård ost så som gruyere eller fransk bondost, en mild krämig ost så som brie eller samt en mögelost som gorgonzola eller saint agur. Sedan kan man ju ha flera av varje del så klart.
  • 3 olika sorters färsk frukt och grönt. Något färskt som vindruvor eller päron, något krispigt så som selleri eller rädisor och sedan något riktigt sött som marmelad eller torkad frukt i bitar.
  • 3 olika sorters kex för den perfekta variationen. Ingen ostbricka utan salta kex så klart, ett grovt kex för extra brunch och sedan ett kex som är neutralt så osten kan komma fram som mest.

ostbricka

Vackert direkt från matkassen visst men snyggare kan vi servera vår ostbricka tycker jag.

Som du vet är jag en sådan fan av att bygga upp små bufféer (min charkbricka kan du se HÄR) och här kan väl också slängs in en 3.a tycker jag: Ha olika sorters underlag, olika nivåer och småskålar så blir det levande och inbjudande.

Jag plockade fram min gamla loppisfyndade ostkupa jag lagt i förrådet. Det var helt klart dags för den att dammas av och användas. Hoppas på många tillfällen nu.

ostbricka

Och att dela osten i sådana här grova bitar är också väldigt härligt att servera, att presentera.

ostbricka

Det blir något lite dekadent, eller hur?, när man bygger upp så här och delar frukterna. Påminner starkt om de holländska målningarna på 1500-talet kan jag tycka.

Alltid vackert och trevligt att dela kex som är stora.

ostbricka

Om min yngste son fick bestämma skulle han vilja ha en en ostbricka bara bestående av salta kex. Han är helt galen i dem. Men då han är släkt med oss övrig lär han snart såt och klicka på en bit brie på de där salta kexen, ha ha.

Vilka ostar måste vara med på din ostbricka? Någon annan än de jag nämner ovan?

Julen hos Lagerhaus & 15% rabatt just nu

Julen hos Lagerhaus är ett annonssamarbete med Lagerhaus

Jag har visat pressbilder för julen 2020 från några kedjor och varumärken tidigare här på bloggen och nu kommer julen från Lagerhaus. Och jag kan även ge dig en rabatt på 15%!

Uppge rabattkoden HELENA15 som gäller på alla ordinarie priser online hos Lagerhaus fram till 3/11.

Jag fick titta på sortimentet för julen 2020 och vill visa mina favoriter. Jag föll för de saker som jag vet kommer använda i många år framöver samt vackra detaljer för paketinslagningar. Papper och band jag använder mycket av.

Julen hos Lagerhaus

Om jag kunde så skulle jag vilja lägga på ett filter här så du känner dofterna. Doften av stearin, ljus som tänds är alltid så magiskt, varm glögg lägger ljuvlig doft i hela rummet och sedan pepparminten från de vackra karamellerna. Julpirr i hela kroppen!

Jag har alltid serverat glögg ur kastrull för jag inte haft ett alternativ men önskat en kanna dels för att det är enklare men också så mycket vackrare. Nu är det löst. Den här kannan för 1,5 liter i värmetåligt glas är perfekt.

Ställer den på den stilrena värmeställningen för värmeljus. Var lite undrande om det enda ljuset verkligen kunde hålla värmen och det gjorde det. Nu kan jag ha min alkoholfria glögg på värme hela kvällen – som jag dricker som värmande kvällste.

De små glasen, 9 cl som säljs i 6-pack är perfekta till glöggen. Eller äggtoddy.

Den precis lagom stora brickan som kan användas til exakt allt kommer jag använda massor. Som uppläggningsfat för glöggsnittar, bricka till ljusstakar eller samt målarfärger när vi pysslar här hemma. Allround-bricka.

Julgodis! Kan man fira jul utan julgodis? Tror inte det. Lagerhaus har många härliga godispåsar att välja på. Jag köpte julskum och polkakarameller.

Nu är jag en nörd, det vet jag men jag kan inte få nog av presentsnören och -band. Speciellt inte när det är så här vackra kvalitetssnören. Ett vackert snöre kan få till och med ett paket inslaget i gamla tidningspapper att bli fantastiskt vackert.

Klassikern med det rödvita bandet är så fint på naturfärgat papper. Sammetsband är väl höjden av lyx på ett paket? Älskar dem så mycket, speciellt vid jul. Det finns satinband i flera färger så det är fint att kombinera olika på samma paket.

Lagerhaus har många vackra papplådor som presentaskar. Smidigt om man vill slå in något med lite knepig form eller något som är ömtåligt och behöver skyddas med papper.

Papper går det alltid åt här hemma. Både till paketinslagningar men även pyssel. Lagerhaus har ängder av färger och mönster men jag är en fan av det klassiska så jag har köpt grönt, brunt och rött. Snyggt till de vackra banden sen.

Så en liten tidig julklapp får du 15% rabatt på alla ordinarie priser online hos Lagerhaus. Uppge rabattkoden HELENA15 i online-kassan.

Pressbild från Lagerhaus som visar en trend väldigt bra: färgade ljus. Om jag tvingas till att bara ha ett enda pynt vid jul så är det levande ljus. Kan inte tänka mig en jul utan levande ljus. Och i år kommer det bli färgade ljus precis överallt. Det råder det ingen tvekan om.

Vackert grå, gröna eller röda kanske? De gula bivaxjusen är jag helt kär i. De ska jag beställa hem.

Hoppas du blev julinspirerad och kan hitta fina saker som kan förgylla ditt julfirande.

Höstmiddag med dukning som nog Estrid Ericson hade gillat

En höstmiddag med några vänner hade planerats i evigheter. Jag och maken kände att vi inte träffat någon då livet liksom är lite isolerat. Ja, som de flesta av oss känner kan jag tro. Vi frågade några vänner om de ville ses på en middag. Att hitta ett datum är ju inte det lättaste fast ”igen är bokad” då det är aktiviteter för barn osv. När vi bokade var det flera veckor kvar. Det gav mig och maken  oceaner av tid att planera denna middag. Klart att vi då tar i.

Medan maken hade matfokus la jag min kraft på dukningen och upplägg. (Bra hur vi kompletterar alltså!) Dukningen skulle bli en hyllning till en av mina idoler: Estrid Ericson – Svenskt tenns grundare.

Ska inte säga att jag är ett proffs på Estrid men vet tillräckligt mycket för att känna att jag skulle kunna göra en dukning som nog gjort henne nöjd.

Hennes signum var att ”ta allt du gillar och sätt samman. Då det bara kommer bestå av favoriter kommer det bli en bra blandning”. Typ så.

Något jag länge velat ha var en rutig duk så jag gick till tygaffären och köpte ett med Gripsholmsrutor i grön/grå och röd kant. Det är ett tips att gå till tygaffärerna istället för att köpa färdiga dukar från kedjorna. Annars tog jag av det jag hade hemma. En blandning av vardagssaker, ärvda ting och loppisfynd.

Det skulle vara en höstmiddag så lite dova färger med värme från mässing. Och sedan allt skönt grönt jag har.

Jag kan inspireras av vackra dukningar som har helt enastående blomsterarrangemang men att sitta vid ett sådant bord är ju hopplöst. Blommorna är ju bara i vägen. Middagar ska ju uppmuntra till samtal, inte försvåra. Håller det enkelt med låga vaser och bara några kvistar eukalyptus men med höga ljusstakar med extra långa stearinljus.

En godispåse med den perfekta blandingen är ju så mycket härligare än en påse med endast en godissort. Samma sak vid dukning. Olika sorters glas skapar sådan känsla. Blanda gammalt och nytt, dyrt och billigt. Bara du älskar det.

Mammas gamla musselskal. Å som jag älskar dem. Jag sa till maken att ett krav för min dukning var att förrätten skulle vara nåt med skaldjur för jag ville duka med musselskalen.

Så här såg det ut på dagen innan gästerna kom och när middagen väl blev av bestämde vi att vi skulle ha tallriksservering av huvudrätten. Det gjorde att förrättstallriken blev så ensam så då la jag bordstabletter under. Det borde jag haft från början för det ger ju sådan bra bas.

Snyggt med bordstablett. Något jag faktiskt inte riktigt gillat så mycket. Måste använda dem mer bestämmer jag nu. Estrid hade nog hålla med mig.

Och att träffa fina vänner hoppas jag innerligt vi kan göra oftare också. Det gör gott för själen.

Pumpapaj till efterrätt. Recept med butternut

Att ha en pumpapaj till efterrätt så här i haalloweentider är en mycket bra idé. Saftig, välsmakande och enkel att göra är tre mycket bra anledningar.

Pumpapaj till efterrätt

Vid en middag med vänner tidigare i höstas bakade jag denna och passade på att klippa till svart papper som ett pumpaansikte. Easy peasy.

Pumpapaj till efterrätt

Ingredienser deg:
3 dl vetemjöl
125 g rumsvarmt smör
2 krm salt
1 äggula

Ingredienser fyllning:
400 g butternutpumpa i bitar
2 ägg
1 dl muscovadosocker
1 tsk mald kanel
1 tsk mald ingefära
1 krm salt
2 msk vetemjöl
2 dl grädde

Grädde till servering

Gör så här: Häll mjöl, salt i en stor bakbunke och lägg i smör. Nyp ihop till en grynig blandning. Knäck ägg och separera vitan från gulan, häll gulan i blandningen och knåda ihop till en deg. 

Kvala ut degen till den dubbla storleken och för över till en ugnssäker form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Tryck ut hela degen jämnt i formen och upp på kanterna. Ställ i kylskåpet i 30 min. Sätt på ugnen till 200°C. Ta dock ut ugnsgallret.

Skala pumpan genom att skära bort ytterskalet och dela i stora kuber. Lägg rätt mängd kuber i en kastrull med vatten och 1 tsk salt, koka upp och låt koka i 8 minuter. 

Blanda socker, kanel, ingefära, salt och vetemjöl i en mindre skål. 

Häll bort vattnet ordentligt från den färdigkokta pumpan och lägg i en bunke för att svalna någon minut. Mixa pumpan med stavmixer så det blir en riktigt slät puré. Knäck i ägg, ett i taget och blanda ned med slev. Fortsätt med krydd- och mjölblandningen samt grädde. Blanda till en jämn smet. Ställ pajskalet på ugnsgallret och häll i fyllningen.

Ställ ugnsgallret med formen i nedre delen av ugnen och grädda i 40-50 min. Ta ut och låt svalna helt. Servera med vispad grädde.

Om du vill ha lite mer julig smak, lite mer som pepparkaka så kan du addera 1 tsk malda nejlikor. Blir så gott.

Jag har verkligen fått upp ögonen för butternutpumpan. Så god och smidig att laga med. Du har väl gjort pumpasoppa eller ugnsgratinerad pumpa? Annars har du något gott framför dig.

Lite ljus som blöder är väl alltid mysigt, ha ha. HÄR kan du se hur jag gjort dem.

Skapa coolaste godisbordet till halloween med pumpaskål

Vad gör man på halloween förutom att klä ut sig, sätta upp spindelväv överallt, karva pumpor och vara allmänt busig? Jo man äter godis! Här tänkte jag ge tips på hur du kan skapa ett godisbord som passar finfint till halloween.

Du som följt mig vet att jag bygger upp en godisbuffé vid jul och det borde väl även halloween få på självaste 31.a oktober.

Pumpan är ju den största och tydligaste symbolen för halloween så den måste ju vara med. Jag visade hur man kan göra ishink av pumpor när jag var på Nyhetsmorgon för några år sedan, se HÄR. Nu tar jag och gör en för godis.

Och med ljus inne i pumpan blir det även en ljuslykta.

Pumpaskål – godisskål av halloweenpumpa

Börja med att karva ur pumpan och gör eventuellt även ansikte eller annan dekoration. Hur läser du HÄR.

Måtta med din skål på din karvade pumpa och skär lite i taget av skalet så öppningen på pumpan öppnas.

Genom att ta lite i taget så ökar chansen för att få en så tajt skarv mellan skål och pumpa.

På godisbordet vill jag ha med fler av mina favoriter från förr. Handen som jag gjorde för några år sedan, HÄR, blir ju jättecool i en godisskål.

De blödande ljusen är alltid rätt. Se hur du gör dem HÄR.

Vilket är mitt favoritgodis? Lakrits såklart. Och vid halloween är ju svart lakrits ännu mer passande. Glad är jag.

Tavelvägg i hallen, efter 42 veckor & kvällsljus

”Varför skynda liksom?” Lite så verkar jag tänka allt för ofta. Jag har sagt det förut och kan säga det igen: det går inte snabbt i det Lythska hemmet. Ingenting görs i hast eller oövertänkt.

Veckan efter nyår, ja 10 månader sedan, målade vi om hallen. Eller det kom målare och gjorde det då det är flera meter i tak vid trappan. Det var något vi pratat om att göra ganska omgående efter vi flyttade in. Det är 7 år sedan! Bara det var ju lagom långsamt, ha ha.

Tavlorna i hallen togs ner och bara några dagar senare kunde de hängas tillbaka, för att färgen torkat. Men nej. De fick står där på golvet jämte varann i ytterligare 42 veckor.

Men förra veckan fick jag äntligen feeling tydligen och drog upp dem. Eller spikade rejält snarare.

Och hur jag hänger tavelväggar? Ingen aning. Måttar med ögonen och tar det på känsla. Blir det fel så är det bara ett litet spikhål. Ingen big deal känner jag.

Och om vi vänder oss 180° så ska vi ta och titta hur kvällsljuset nu i oktober fullkomligt forsar in.

Det är både för- och nackdelar med lågt stående sol. På plussidan så är det att solljuset kommer långt in i alla rum. Rätt på typ. Nackdelen är att damm syns väldigt, väldigt bra i det ganska obarmhärtliga ljuset. Ja ja, jag har hört att damm ger friska barn. Och oj vad friska våra är kan jag lova!

Idag och igår har jag fotograferat nyårsdukningar och nyårsmat. Jag är helt slut i huvudet och hoppas att jag ikväll bara ska få slappa och somna tidigt. Varit rätt mycket på sistone (vilket är superkul och jag så tacksam över) då jag inte vågar tacka nej till något. Det gör att jag är lite överbelastad. Ska schemalägga liten paus framöver tror jag. Inte från att blogga, det är bara lustfyllt, utan att fördela jobb och fritid bättre. Ja ja, det var lite svammel från mig. Nu tar jag kväll, önskar dig en fin sådan.

Ädelostboll med pekannötter & tranbär

En god snitt, ett litet plock, som passar till mycket men kanske extra bra till jul? Speciellt med sitt juliga utseende här så vill jag verkligen lyfta den som ett tilltugg till glögg men lika bra till bubbel vid nyår också.

Snittar till nyår

Ädelostboll med pekannötter & tranbär

Ingredienser:
80 g färskost och
60 g ädelost (Saint Agur)
1 + 0,5 dl pekannötter
0,5 dl torkade tranbär
Salta pinnar
Granatäppelkärnor
Persilja

Gör så här: Blanda färskost och ädelost i en bunke.

Finhacka pekannötter och torkade tranbär. Vänd ner i ner i ostkrämen.

Hacka ytterligare pekannötter och lägg på ett fat.

Ta en matsked ostkrämsblandning och forma till en boll, rulla i den hackade pekannöten och ställ på ett serveringsfat.

Låt stå minst 30 minuter i kylen. Repa små buketter av persilja och plocka kärnor från granatäpple.

Halvera salat pinnar och stick ner en halva i ostbollarna precis innan servering. Garnera med granatäpplekärnor och persilja.

Om du inte gillar eller tål pekannötter eller tranbär så byter du till något annat. Här är det fritt fram att testa och variera.

Tips för sinnena denna höst; tv-serier, spellistor & gott för själen

Önskar du lite mysiga tips när nu hösten och faktiskt kylan tagit ett grepp? Något som kan ge dina sinnen lite på plussidan?

De senaste dagarna har jag kommit på mig med att sukta efter just dessa saker då de fått mig att skratta, känna spänning och bli än mer höstmysig – kanske det kan inspirera dig med?

Och när jag för mig själv tänkte på dessa saker så kunde jag ju faktiskt få det till att vara något för varje sinne. Så häng med nu:

Värm dig med gott

Att en varm kopp är bland det bästa du kan ta till när det är kargt och kallt är så klart det bästa för att snabbt värma hela kroppen. Jag kan känna att jag druckit lite förryckte koffein på sista tiden så då får det bli något mer snällt, något som snarare lugnar ner än piggar upp. Då har jag värmt äppelmust eller äppelsaft, beroende på vad jag haft hemma.

Koka upp med kanelstång och skivat äpple för extra smak. Och doft för nu skulle vi ju locka alla sinnen.

Och sen påminner jag om det jag sagt förut: tunt skivat äpple på macka med leverpastej. Gott!

TV-serietips

Har du sett Premiärdatum oklart på SVT Play? Inte? Grattis – då har du något superkul framför dig. Har nu plöjt alla avsnitt och skrattat så jag gråtit. Egentligen är det ju sjukt tragiskt för handlingen är om en revy som inte kan sättas upp pga pandemin. Men sättet det är inspelat, som en dokumentär är fenomenalt. Det tar ett tag innan jag fattar att det inte är på riktigt. Så bra manus, så bra skådespelare. Johan Ulvesson är helt fantastisk.

Förr i tiden fick man vänta en hel vecka på att ett nytt avsnitt kom. Du minns V och Twin Peaks mfl va? Jag väntar nu med spänning på nya avsnitt av Top dog på TV4 och C More. Intressant hur allt handlar om att få vara med i den innersta kretsen oavsett om det är i förortens gangstervärld eller fina advokatbyrån i innerstaden. Och frågan om vem som är god och ond är en relevant fråga. Så snygg serie med hög spänning.

Den stora snackisen nu bland serier är helt klart Björnstad på HBO och efter två avsnitt är jag helt såld. Så bra manus av Fredrik Backman men två saker slår mig mest: vilka helt fantastiska skådespelare. Blir så tagen av deras enorma närvaro. Sedan är kläderna och scenografin fantastisk. Jag tror på allt och sugs in i serien. Det är så mycket som händer fast det är ett väldigt stillsamt skådespel. Man förstår, man känner. Helt golvad. Se den!

Musiklistor för hösten

För mig är hösten lika med jazz. Vet inte varför men så är det och det ska vara sådan där melodiös och lite melankolisk jazz.

Jag fick ett tips om en Spotifylista – en sammanställd lista med Musik från Spanarna. Brukar du lyssna på radioprogrammet Spanarna i P1? Har älskat det sedan start men inte varit en supertrogen lyssnare men alltid tyckt att det varit så bra musik mellan spaningarna. Så klart har någon sammanställt och gjort en lista. En mycket bra lista.

Det spelades mycket jazz hemma hos mina föräldrar när jag var barn och ett radioprogram min pappa lyssnade troget på var Smoke Rings. Ett radioprogram av Leif ”Smoke Rings” Andersson där han spelade sina jazzfavoriter och började varje program med ”Hello there, music lovers” med sin väldigt mörka och rispigt ikoniska röst. Det finns en skiva som är som ett radioprogram där Leif pratar mellan låtarna. Jag myser, tänder ett ljus och värmer en kopp.

Jag har en lista på Spotify som jag kallar Kastanj. Så fort jag hör en låt som är lite höstig, mysig och värmande lägger jag in den där. En lista att ta till när det just blåser kallt ute och det behövs värme inne. Klicka på blanda och på play!

Den låt som är min absolut favorit är Moonlight in Vermont av Billie Holiday. Den betyder mycket för mig.

Värme i massor runt kroppen

Om vi nu har smak, doft, syn och hörsel så har vi ju känsel kvar bland sinnena. Det bästa tipset jag har är filtar, plädar och gosiga täcken. Alltså svepa in sig med allt möjligt som får kroppen varm och lugn. Vi har nu tre korgar med filtar i hemmet. Varje korg är till bredden fylld. Barnen drar runt med fleecefiltar och plädar för att gosa in sig med och jag har alltid dubbla lager vid tv-soffan. Och raggsockor. Värmen har liksom inte kommit igång i huset så vi värmer oss så gott vi kan. Myset är i alla fall på topp.

Hoppas du fick lite nya tips. Önskar dig en fin höstdag.

Massa halloweenpyssel för Min Stora Dag

Stolt ambassadör för Min Stora Dag

För ett tag sedan fick jag och min kära vän och kollega Anna María frågan från Min Stora Dag om vi ville vara ambassadörer, bli deras vänner i Min Stora Dag med vänner och bidra till Min Stora Dag. Att inspirera till kul och enkelt pyssel inför Halloween. Så klart vi ville! Och en sådan ära att få vara en av vännerna ihop med Greta Thunberg, Danny Saucedo mfl.

Så fint att få pyssla och skapa ihop med Anna María igen. Vår kanal Larsson & Lyth har fått sig en paus men vi båda skulle så gärna skapa mer för vår kanal.

Under en dag i en filmstudio på Söder spökade vi till det rejält. Och här nedan har du nu resultatet. Hoppas det kan inspirera dig och några barn i din närhet.

Verkligen fint att få vara med och bidra till Min Stora Dags arbete. Varje år får nära 5 000 barn och unga med allvarliga sjukdomar och diagnoser vara med om en Stor Dag som ger kraft och glädje i en tuff vardag. Nu när det är många som är mer isolerade än vanligt pga pandemin så känns det bra att kunna via skärmar kunna inspirera till pyssel.

Inte det bästa håret för motljus kan man konstatera. Såg läskigt likt ett spindelnät ut. Fick både en och fem duschar med hårsprej under dagen, ha ha.

Stort tack till Min Stora Dag för att vi får vara en av era vänner och bidra med pyssel. Hoppas så det kan göra någon glad och inspirerad.

Skogsutflykt med lite svamp & mycket återhämtning

Jag får inte klaga. Det är det sista jag får med tanke på att jag i våras stod utan uppdrag och började fundera på vad jag skulle byta till för att ha jobb säkert nog. Att jag nu har så mycket uppdrag att jag inte har tid för återhämtning eller någon fritid i större utsträckning hade jag ju aldrig vågat tro då. Det var ju bara det jag ville då, önskade – att ha dagar att fylla med betalande jobb. Därför får jag inte klaga. Jag har nu nått min dröm, att kunna jobba heltid, men som egenföretagare är heltid oftast övertid. Alltid på jobbet, aldrig ledig.

Det här med återhämtning är inte min starkaste gren. ”Jag ska få vila sen, jag ska bara ta det här projektet först.” Så brukar det vara men som det är nu fylls det på hela tiden så det där ”sen” kommer aldrig. Jag får inte klaga men när jag börjar känna att världen gungar är det dags att pausa lite. Att då släppa allt och ta mig till lugnet.

Det är här återhämtningen är som bäst. En värmande sol i den klara luften och tystnaden är mjuk som mossan under foten.

Make och söner var med. Korg fylld med picknick och fika likaså. Korgen hade jag förhoppningar om att fylla med svamp. Har ju sett bilder i mina flöden från vänner som gått ut från skogen med hela famnar fylla av guldklimpar i form av kantareller. Sedan har jag förstått att det är gott om blåbär fortfarande så bärplockarna fick också följa med.

Den här lilla plockaren är perfekt för en liten hand.

Jo, visst fanns det blåbär men kanske inte så det skulle bli en hel tårta. Men tillräckligt mycket för att sönerna kände att det var kul att jaga blåbär. Men hur var det med svampen? Den lös med sin frånvaro.

Äsch, lika bra att ta picknicken. Inget att dra ut på.

Man får vara lite taktisk när man går i skogen med barn, så är det. Inte dra ut på tålamodet för länge.

Så med lite mer energi skulle vi hitta svamp. Vi har ju inte direkt haft tur när vi varit på jakt tidigare. (Förövrigt så kul att se hur åren går. HÄR var lillebror så liten, så liten i sin Babybjörn. Och HÄR är det tre lite större troll jag har med mig.)

Jo, vi hittade en massa svamp men inga som vi kunde ta med oss. Jag känner mig inte helt bekväm med att hantera fingersvamp som jag vet är ätlig tex.

Är det en liten liten Karl Johan?

Var helt klart mer lycka med bären.

Bristen på svampfynd kanske inte gjorde energin hög så då fick det blev fikapaus nummer två. Mycket bra drag att spara på kakorna till en senare fika.

Den lille livsnjutaren söker solen.

Vi bestämde oss för att vända och gå tillbaka till bilen. Vi skulle bara fika färdigt. Medan kidsen och maken åt upp de sista kakorna tog jag en lov runt vår plats. ”Men vad är det där??!!” Är det inte typiskt att när man bestämmer sig för att sluta leta – då hittar man svamp.

Ja, det var inte världens största ådra av guld men än dock.

Vi fick nöja oss med det lilla vi fann men det var kanske inte fångsten som var vinsten egentligen. Det var nog det lugn jag tog med mig från vår utflykt. Så välbehövlig paus och återhämtning.

Aldrig värderat en liten svamphög så mycket. Nu är jag redo för veckan.