Nu är jag lugn som en filbunke för jag har gjort en hemgjord filbunke.
Vad är det med sommaren egentligen? Varför är det då jag vill göra allt det där hederliga och det som jag aldrig i vanliga fall ens tänker på eller lägger tid på? Har väl peaken på bakandet, pysslandet och min person får ett drag av hembygdsmuseum. Drömmen om den där Bullerbyn-sommaren kanske som är så där genuin och närvarande.
Jag räknade ut att det är nio år sedan jag gjorde filbunke senast. Så lång tid får det väl inte gå mellan de där lugnen man ska uppnå med rätten. Eller hur går sägnen? Och så ville jag ta barnen på en mathistorisk resa.
Brukar du göra och äta denna mejerirätt? Minns du smaken? Syrlig så det pirrar på tungan samtidigt len och mild. Och så den där härligt snälla smaken av socker, kanel och kanske pepparkakor?
Gör så här: Häll mjölk och grädde i en kastrull och värm till strax under kokpunkten, ca 90 grader. Låt sedan svalna till rumstemperatur och vispa då ner filmjölken.
Häll över i skålar och låt stå övertäckt (upp och nervänd tallrik) i rumstemperatur i ett dygn.
Filbunken bör stå några timmar i kylen innan den serveras för att sätta sig helt och bli rejält kall.
Servera med t.ex. kanel, ingefära, socker, pepparkakor, knäcke.
Ett tips för att få ner temperaturen snabbt är att ställa kastrullen i kallt vatten. Jag stressar den än mer med isbitar.
Jag har haft mina barndomssomrar med fil och knäcke som lunch. Här blir det liksom änne mer fast av samma vara egentligen. Bara godare, härligare och lyxigare.
Tror nog att de flesta förknippar filbunken med pepparkakor ändå. Och ja, det blir ju så galet gott. Nästan som en efterrätt.
Filbunken blir nästan som en pudding så det kan verkligen gå för en efterrätt.
Så gott och ljuvligt. En rätt som tar tid på sig så man äter andaktsfullt. Precis som det ska vara på lediga sommardagar – allt ska få ta tid!
Loppistips! Förändra gamla brickor med färg är ett inlägg i samarbete med Panduro
Sommar och loppistider! Vi vill alla gå runt på loppisar och göra de där kapen, hitta den där koppen till samlingen eller det där unika. Men glöm inte att det där ”vanliga skräpet” kan bli till guld om du både sätter tändarna i det och färg på det!
Förändra gamla brickor med färg & mönster
Brickor kan man aldrig få för många av har jag märkt. Alltid nåt som ska läggas upp, något som ska serveras på eller samlas ihop. Jag älskar brickor och har ett gäng.
Har haft en idé om att inte bara använda brickor som just ett hjälpmedel utan även som väggdekoration. Att hänga upp brickor på väggen har man gjort i alla tider men det jag var ute efter var att göra flera brickor och sätta ihop till en enhet. Som en stor väggdekoration av flera delar.
Vad finns det för mönster eller grafiskt uttryck som kan fortsätta över flera ytor? Som inte kräver jättemycket mönsterpassning? Ja, universum är rätt mörkt, stort och kan nog täcka några brickor… hi hi.
Jag har alltid älskat stjärnbilder från den grekiska mytologin (till skillnad från månadsstjärnbilderna) där speciellt stjärnbilder har stor betydelse. Varje stjärnbild har en historia. Som vi människor.
Att se en stjärnklar himmel långt bort från stadens ljus ger mig alltid en känsla av litenhet. Att mina problem och motgångar inte är så stora om man jämför med universums enorma och svindlade storlek. Det kan ibland vara välgörande.
Eller bara göra om en egentligen fin bricka men med en inte helt modern bild. Blir unik och anpassad till just ditt hem.
Enkelt, snabbt & kul
Det bästa med detta pyssel är att det går så snabbt att få till ett färdigt, och snyggt, resultat. Med Edding Sprayfärg från Panduro får du inte bara ett täckande resultat med endast en sprayning utan det torkar på nolltid också.
Med vita, permanenta pennor ritar du enkelt dina mönster på de målade brickorna och gör unika, personliga verk. Rita mönster, skriv citat eller namn – du väljer.
Köpte mig brickor på Myrorna för en tia styck. Det är bra arbetsmaterial det!
Den här sprayen fastnar lika bra på plast som metall.
Ställer brickan på en konservburk för att kunna spreja ordentligt och är utomhus för ventilationens skull.
Plana brickor och de utan kant är bara att spreja rätt på men de med kant eller detaljer man vill bevara som de är tejpas in med maskeringstejp.
Bara efter nån minut kan tejpen tas av och brickan är redo att dekoreras med den vita permanenta pennan.
Jag googlade stjärnbilder och började skissa med blyerts för att sedan fylla i med den vita pennan.
Drar streck mellan punkterna. Vissa punkter kan vara lite större, kolla på googlebilderna, vissa stjärnor är ju större i verkligheten så då blir det fint om också vissa punkter här också är större.
Avslutar med att göra en vintergata med fler, mindre prickar som löper över hela brickan.
Det är något väldigt terapeutiskt med att sitta och skapa så här. Kan ju liksom inte bli fel, du bestämmer över ditt universum så att säga.
La ut brickorna på golvet och la dem som ett pussel för att hitta en bra kombination. Sedan spikade jag upp med tunna små spikar som de lätta brickorna kan luta sig mot.
Som en tavelvägg med ett motiv som löper över flera brickor. Eller tavlor. Beror på hur man ser det.
Ha som väggdekoration men även som en vägg för brickor att plocka ner när de behövs. Funktionellt vilket gillas av funkisfantasten.
Så klart matchar jag min nygamla bricka. Älskar den här mörka blå färgen. Mycket i min garderob och i mitt hem går i denna färg. Midnatt – ett sådant vackert och poetiskt ord.
För det är ju det bästa med att göra om med färg; du kan lätt få det precis som du själv vill.
Från en bricka för en tia på second hand med en rätt så daterat rosmotiv till en mer modern men ändå tidlös bricka. Ja, för stjärnhimlen lär väl aldrig gå ur tiden? Kan man hoppas i alla fall, hi hi.
Hoppas detta kunde inspirera dig till att förändra med färg. Kanske något du redan har hemma eller då något du finner på sommarens loppisar. Tidigare har jag sprayat rotting och lampor så det går verkligen att förändra det mesta med färg
Jag la upp en bild på mitt Instagram på min ytterst snygga frukost. Ja, den landade inte på bordet av sig själv utan jag la fram allt lite snyggare än om jag inte hade haft en mobiltelefon redo att plåta det hela med.
Frukosten är sann, den är verklig men den är så klart piffad så att den ser lite mer lockande ut. Fast här utan snygga instagramfilter… Ja, känsliga följare varnas helt enkelt. Det blir ju så här när en instagrammare/bloggare/influencers är i farten. Nån som känner igen sig?
Sedan att mina tre små troll som stod bakom mig var allt annat än instagramvänliga och hade olika (högljudda) tankar om vem som skulle få den skärm med mest batteri vill ni inte se. Inte mig i pyjamas och rufsigt hår heller.
Martin har skrivit så bra om detta och jag kan skratta åt mig själv som håller på och piffar, fixar och flyttar på saker för att min frukost (galen i frukost) ska se härlig ut. MEN, jag älskar ju själv att se andras bilder som är inspirerande och inbjudande. Jag fullkomligt suger åt mig av alla fantastiska, duktiga kreatörer som bjuder (gratis) på så otroligt mycket inspiration i sina flöden. Kanske att jag som AD och gjort tusentals plåtningar och piffat mig blå med stylingar ser igenom och inte stör mig?
Och samtidigt läste jag en artikel (hmmm… faktakoll!) som sa att de som fotograferar sin mat innan de äter den njuter mer av maten. För måltider som innehåller en ritual upplevs som godare. Ja, för ni vet ju att det är lite godare att äta med matpinnar, att äta på en filt eller ha en plockmiddag. Eller hur!?
Ser skillnad på mina vardagsbilder och mina ordnade inlägg som jag hoppas ska kunna inspirera. Inte så konstigt egentligen – den mer privata och den professionella.
Så min fråga är nog – Hur ser du på sociala medier idag? Tycker det ändrats lite och efterfrågan på äkta ökat. Samtidigt som kravet på hög kvalitet i allt förväntas. Svår balans det där…
I dag onsdag fick jag verkligen känna på det här med fördelen med frilanslivet. Och lite stressen med det också.
Barnen har sommarlov men har ju rätt att gå på fritids när föräldrar jobbar. Jag har inte gått på semester än men valt att jobba hemifrån denna vecka och alltid haft en dröm om att kunna ge mina barn långa sommarlov så vi skrev inte upp dem för denna vecka på fritids.
Inte lätt att att alltid göra rätt som förälder. Barnen pratar hela tiden om att ”nu brukar vi äta mellis” och ”nu är säkert alla på skolgården” samtidigt som jag försöker varva jobb och aktivera dem.
Vi gjorde en deal alla var supernöjda med: jobb/fria aktiviter på förmiddagen och vi hittar på något tillsammans på eftermiddagen. Sedan att de hamnar framför skärm på förmiddagen försöker jag dämpa ångesten inför. Vi reser sedan utan skärm så de kommer vara så galet analoga resten av sommaren…
Hur som helst – idag blev det en eftermiddag på stranden. En lång eftermiddag.
Väl på stranden som ligger ca 7 minuters gångväg från oss mötte vi barnens skolkompisar. Jag imponerade stort genom att göra barkbåtar på löpande band åt gänget med den bark som flutit i land.
Något väldigt värmande att se hur dessa barn som växt upp med all teknologi och i en snabbrörliga värld lekte fullt ut med dessa båtar. Det blev race och jakter. Att de var så skruttigt gjorda bekom dem inte. Det var något nytt och unikt.
Att det är sommarlov och att många redan tagit sitt pick och pack för sommaren var tydligt idag. Vanligtvis är det tjyvtjockt här men nu var det ju nästan tomt. Eller är alla mätta på sol och bad så de väljer bort stranden…?
Det analoga och förgängliga fortsatte med tre i rad i sanden. En klassiker som alltid funkar.
Vips och så var det middagsdax. Och shit-jag-har-ju-inget-i-kylen-ångesten växte i samma takt som barnens blodsockernivå sjönk. Thank God för frysta fiskpinnar längst ner i frysboxen.
Och nu är barnen i säng och mitt arbetspass nummer 2 drar i gång. Frilanslivets möjligheter…
Då är vi framme vid 5.e och sista delen av min Greklandsguide, båtluffarguide, och till den otroligt spännande och dramatiska ön Milos. (Länkar till: del 1 – Aten, del 2 – Antiparos, del 3 – Naxos , del 4 – Schinoussa och inlägg med tips, planering och packa för båtluff)
Milos är en ö som ser ut som ett stort C och är en gammal vulkan. Cirkeln i mitten av ön är alltså den vattenfyllda kratern. Här inne i C’et ligger den största staden och hamnen. Väl skyddad från det vilda havet utanför.
Och mot vad man tror, att den vältrafikerade hamnen och det ”instängda” havet skulle ge en sämre strand och grumligt vatten så är stranden här bland de renaste i Grekland och blåflaggad av EU. Fantastiska bad!
Milos ligger långt väster ut i ögruppen Cykladerna och här är det turister från hela världen men främst grekiska turister. Atenarna sägs vilja turista och ha sommarhus här. Inte helt hundra på detta men det är en härlig mix av hela världen på stränder och i gränder. Men med det sagt är det inte en jätteturistig ö. Ingen stor stad som Naxos, bråkigt trångt som på Santorini (ni måste läsa DENNA artikel) eller något värre partyliv som på Mykonos utan ett härligt sommarnöje med lagom lunk. Och mycket att se!
Vi hade oturen att den enda båt som kunde ta oss till Milos från Naxos på rätt datum gick rätt sent, var en speedboat så man sitter som på flygplan och kan inte gå runt vilket alltid brukar korta upplevelsen av resan för de små och det var dessutom storm på havet. Tre onda ting. Personalen fick jobba med skurmoppen mellan raderna mest hela tiden… Det var inte kul nånstans – så boka aldrig speedboat långa sträckor. Stora långsamma båtar klarar höga vågor bättre än speedbaots som liksom flyger och studsar. Men väl på ön hittade vi vårt förbokade hotell, Anemos Studios, och sköna mjuka sängar. Välvaggade somnande vi som stockar.
Uppleva på Milos
Milos har en mysig, klassisk Cykladisk hamnstad med vita hus med platta tak, blå dörrar och fönster och gränder som går som i en labyrint men det är inte för stadens utbud du vill besöka Milos. Nej för det är själva ön som kan ge dig helt enorma naturupplevelser.
Som den vulkanö Milos är finns det en massa dramatiska vyer att se.
Sarakiniko
Sarakiniko är ett helt magiskt område. Helt kritvita klippor får en att tro att man landat på månen. Och det sägs att nån scen i nån Star Wars-film ska ha spelats in här. Oklara fakta ska tilläggas men det känns inte långsökt.
Havet dundrar in mot klipporna men i en liten fåra blir det som en stor turkos pool. Så läckert och spännande.
Hit går det regelbundet bussar från hamnen alternativt hyra bil, mc eller 4-hjuling.
Vid busshållplatsen, ca 6-700 meter från stranden, finns en foodtruck men i övrigt finns ingen servering och än mindre toalett. Här är allt au naturell. Glöm inte vattenflaskan!
Ta en rundtur
Om det är någon ö du ska göra en dagstur runt så är det här. I hamnen ligger det båt efter båt med reklamskyltar som visar att de tar turister på dagsturer. Det är skepp, segelbåtar, katamaraner mm så det är bara att välja efter önskemål av färdsätt och plånbok.
Från båten får du se mycket av den dramatiska, vulkaniska, natur som finns här.
Båten gör flera stopp. Du får dyka i grottor, turkosa vatten och äta på underbar taverna på den lilla grannön Kimolos. Och sen fanns det en väldigt bra caféservering ombord.
Om vi nån gång kommer tillbaka till Milos vill vi hyra här, i den lilla fiskebyn Klima. Husen ligger precis vid vattnet. Båthus på bottenvåningen och bostad på övervåningen. Kolla in det HÄR tex. Så maxat!
Stränder på Milos
Papikinou Beach ligger precis utanför stan, promenadavstånd, och har då fått blå flagg vilket visar hur rent och fräscht vattnet är här.
Här finns mängder av solstolar, parasoller och ca fem strandrestauranger. Också service vid solbädden med servitörer och servitriser som tar upp beställningar där.
Så mysigt och vilsamt. Här hade vi en av de bästa stranddagarna.
För att äta lunch gick vi över gatan som går längs med stranden till en helt fantastisk restaurang: O! Hamos. Och jösses vilken tur! Vilken mat och vilken upplevelse. Så här vill jag ha det! Gott, avslappnat och personligt.
Den lilla dagsturen
Staden är inte stor och det är inte som på Naxos med butiker i gränderna utan allt händer på hamnpromenaden.
Men det hindrar inte att strosa i de vackra miljöerna och sedan få en mäktig utsikt från höjden, mellan husen.
Restauranger Milos
Jag och maken var på Milos för en herrans massa år sedan och då åt vi på Flisvos i hamnen. Minnet har levt sig kvar och nu återvände vi. Så gott, så genuint och den perfekta taverna middagen.
Hamnpromenaden
Det är längs hamnpromenaden allt kvällsliv sker. Restauranger, tavernor, barer, glass- och våffelfik mm ligger vägg i vägg så det är bara att välja vad som känns rätt för stunden. Och butikerna har kvällsöppet. Inte många butiker men ändå.
Inga jätteroliga platser för barnen att springa runt på. Jo, de kan springa på hamnpromenaden men det strosar mycket folk där. Fanns en lekplats men den var under renovering förra året till barnens stora besvikelse. Men när vi frågat dem efteråt vilken ö de vill tillbaka till säger de Milos. Bra betyg ändå.
Vi tackade Milos, vi tackade Cykladerna och Grekland för denna sommar. Båt från Milos tillbaka till Aten för flyg hem.
Nu ska ryggorna på igen! Vår båtluff förra året var en sådan succé. Allt gick så bra med resan, båtarna, hotellen och framförallt barnen så vi gör en båtluff även i år. Vi kommer åka tillbaka till Antiparos och Schinoussa men lägga till Folegandros och Sifnos samt stanna två nätter i Aten för att besöka Akropolis och staden lite närmare. Gissa om vi alla längtar??!!
En laddning Oreo shake funkar i alla lägen! För både stora och små.
I går la jag upp en bild på mitt Instagram som fick en galet härlig respons. Eller ja, det var väl inte bilden som fick respons utan vad jag sa. Jag outade mig och typ sa att jag tappat tålamodet och nu letade febrilt efter det. Läs mer DÄR, vet jag. Och alla fantastiska kommentarer.
För så här på sommarlovet har vi många långa härliga dagar att njuta av. Kanske dagarna blir lite väl långa för de små och då är goda råd dyra. Fast inte så dyra. Tristess och ”mamma jag är uttråkad” har ett mycket bra botemedel: experiment i köket! Gärna i det söta köket, ha ha.
Jag och killarna ville prova göra milkshake med favoritkakan Oreo – ja en Oreo shake.
Oreo shake – med allt det goda
Vi experimenterade oss fram och det blev en söt, gottig shake med både vaniljsmak och choklad – precis som en Oreokaka.
Ingredienser
1 paket Oreo kakor
500g vaniljglass
2 dl mjölk
Toppings: kakor, choklad, jordgubbar
Gör så här: lägg allt i en mixer och mixa till en jämn och drickbar shake.
Det blev en fin dryck men om man önskar en mer krämig och kraftigare känsla kan man med fördel hälla i ytterligare 250g glass.
Vad är det roligaste man kan göra? Gå loss i köket så klart! Blir alltid gladare toner då på samtliga inblandade.
Och det är ju kul att testa något nytt. Riktiga leksaker så att säga.
Gotteligott. Och så bra härligt att få äta med hela kroppen, ha ha!
Och här kommer ett bonustips: stick igenom sugrör genom jordgubbar. Snyggt och effektfullt. Och så klart himlens gott ju!
Jag hade inte testat muscovadosås tidigare men fick det på vår roadtrip här om sistens och blev helt frälst. Vilken fantastisk sås och vilken underbar smak.
Muscovadosås är som en krämig kolasås men med mer karaktär i smaken. Perfekt som kolasås till alla möjliga efterrätter, glass och gärna varm frukt. Som grillade persikor.
Muscovadosocker har kommit och gått i mitt kök. Inte alltid fått fart på användandet. Nu tror jag minsann att det smakrika sockret är här för att stanna. Denna sås kan nog bli en klassiker i det Lythska hemmet!
Muscovadosås till efterrätter – som sötsalt kolasås
Gör så här: Se till att muscovadosockret är utan klumpar. Häll i grädde, muscovadosocker, sirap i en kastrull. Skär upp en vaniljstång, rispa ur alla kärnor och lägg i kastrullen. Koka ihop på svag värme ca 10 min.
Lägg i smöret och rör ihop såsen. Låt svalna.
Här är serveras muscovadosås till grillade persikor, lättvispad grädde och sötsalta mandlar. Vilken fullträff i kombination!
Hmm… sötsalta mandlar tänker du? Ja, det gjorde vi också när de skulle göras men min rediga vän googlade fram det hela och de gjordes så här:
Sötsalta mandlar
Rosta 200 g mandel i en torr stekpanna tills den börjar få färg. Bara några minuter räcker.
Ringla 2 tsk matolja över mandlarna och rör om. Strö över 1-2 tsk strösocker, 2-3 nypor flingsalt och blanda. Lägg upp och servera.
En picknick ska packas och så klart önskar vi att drycken ska hålla sig kall. Är det en saft som du håller upp på flaska kan du använda tipset med is i flaskan (läs om det HÄR) men om det är flaskor så som läsk eller öl finns ett annat bra tips…
Life hack: håll flaskan kyld med handdukar
… nämligen kalla-handduks-trixet. Det som krävs dock är att flaskan som ska hållas kall redan har kylts ordentligt.
Skölj kökshandduk/-dukar i kallt vatten, vrid ur så de inte droppar av vatten och vira tunt de iskalla flaskorna. Det blir nu ett iskallt paket som kommer hålla kylan längre.
Detta tips är perfekt när du har en liten picknick och inte har kylväska och kylklampar. Se bara till att lägga de insvepta flaskorna så inte fukten från handdukarna fuktskador något annat bara.
Då var det serverat. Picknick med goda, matiga mackor och kall öl. Trots timmar i varm bil. Perfekt!
Det blev en marängtårta med jordgubbar, citronkräm och sedan knapriga bitar av mördegskakor till midsommar. Ja, det blev lite av ett experiment då jag aldrig bakat marängtårta tidigare men som så ofta blir just dessa försök riktigt goda. För hur kan man liksom gå fel med tårtbotten, maräng, grädde, jordgubbar och citron?
En sådan här midsommartårta med maräng på tårtbotten är en riktig klassiker och en favorit. Den kallas även Brittatårta, Pinocchiotårta, Herggårdstårta bl.a. så kärt barn har många namn som sagt. Jag ville dock göra en liten variant med citron för att bryta allt det söta med lite syrligt. Slänga in en klassiker till en ny division kanske?
Tycker den blev helt magiskt god just med balansen sött och fräscht syrligt och lär baka marängtårta med jordgubbar många gånger till denna sommar. Hoppas du ska gilla den lika mycket som jag.
Marängtårta med jordgubbar, citrongrädde & strössel av kakor
Gör så här: Sätt ugnen på 170°. Knäck ägg och separera äggulor och vitor i två bunkar. (Vitorna får vänta till nästa steg. Se till att bunken med vitorna är helt ren för bättre fluff i marängen.) Vispa smör och socker luftigt med elvisp och häll sedan i gulorna och fortsätt vispa ihop. Häll i mjölk och vänd i mjöl och bakpulver. Rör ihop till en jämn smet.
Lägg bakplåtspapper i en djup ugnsplåt och bred ut smeten jämnt över hela plåten.
Med rena vispar vispas vitorna med 2 dl socker till ett fluff. Ha sedan i resterande 2 dl socker i omgångar och fortsätt vispa. Ha tålamod, det tar tid att få upp ett fast skum.
När äggvitor och socker blivit till ett fast skum breds marängsmeten över tårtbottensmeten i plåten. Grädda i nedre delen i ugnen i ca 30 minuter – marängen ska få jämn färg och tårtbotten ha blivit fast.
Ta ut plåten ur ugnen och lyft försiktigt ut den färdiggräddade marängtårtan ur plåten genom att lyfta med bakplåtspappret. Låt svalna helt.
Dela tårtbotten, på längden eller bredden och lyft över ena delen till bricka eller skärbräda.
Fyllning: Vispa upp grädde och vänd ner lemon curd i omgångar. Rör ihop till en jämn kräm. Bred ut över marängbotten.
Rensa och skär jordgubbar i kvartar. Lägg i en skål och pressa lite citronsaft över jordgubbarna. Fördela på jordgubbarna jämnt över hela tårtan med citrongrädden och lägg på det andra lagret tårtbotten.
Topping: Vispa grädde, rensa och skär jordgubbar, dela kakor i mindre bitar, hyvla av skal på citron och skär tunna långa remsor.
Bred på grädde med stor slickepott och dekorera med jordgubbar, kakor och citronzest.
Äntligen blev den av – en efterlängtad roadtrip med en massa loppisbesök.
Tillsammans med 3 kära gamla vänner skulle vi nu ta en helg på landet och kombinera samtal, god mat och lugnet med en massa loppisar. Det är ju det bästa när man är goda vänner och även delar samma galna förtjusning i att besöka loppis efter loppis.
På fredagen styrde vi kosan mot Södermanland och laddade bilden med en massa gott att äta och dricka. Alla lämnade vi vardag och småbarnskaos för en helg. En minisemester.
När man inte orkar eller har tid att fixa den där middagen men ändå inte vill tulla på kvalitet; plockmiddag! Capresesallad, rödbetor med chevre, kallskuret, ostar.
Och vad är somrigare och mer semstrigt än aperolspritser? Aperol med cava och fruktsoda. Perfekt!
Här satt vi och helt glömde bort tiden. Solen går ju inte ner och blir mörkt så det är så svårt att ha koll på klockan. Och så vare det ju så spännande att sitta här för det kom både kronhjortar och vildsvin nere på fältet framför oss.
Och proffset i gruppen hade gjort smuldeg och tagit med så det var bara att plocka rabarber från trädgården och göra en paj.
Hur kommer det sig att när man äntligen får sova ut så går det inte? Småbarnsföräldrar verkar ha störd sömnrytm som sitter djupt. Ja ja, bäst att ta vara på morgonen då!
Frukost under ett fantastisk äppelträd med Ring så spelar vi och Melodikrysset. Något vi alla också delar – lösa krysset varje lördag.
På en roadtrip behöver man bränsle, inte bara i bilen utan även i magen. Dags att göra picknickmackor.
Min bästa picknickmacka som ni läst om förut. Vill du veta innehållet?, läs då HÄR.
Korgen laddad, kvinnorna taggade. Nu kör vi!
Första stoppet var ett himmelrike för loppisälskare. En hel, gigantisk lada med fantastiska ting, som en tidsresa.
Rustik Gårdsbutik och loppis är helt klart värt ett besök. Så mycket härligt att se, både i butiken med nytt och i ladan med gammalt.
Sedan vidare till Kalle i backen. En lite mer ordnad butik och med det också en kraftigare prislapp men en väldigt välsorterad butik.
Vi skulle till Keckes men det var stängt, kanske du har bättre tur?
Vidare till Ängby Gård som hade öppet lite till så vi hann göra fina fynd där ändå. Djur, gårdsbutik, lekplats, café och stor loppis. Underbart!
Matdags. All mat smakar bäst utomhus, och allra bäst är den om den är så där härligt packad i en korg.
Med fina fynd vände vi hem till stugan igen. Nu skulle det grillas.
Jag är inte mycket för gasolgrillar – kolgrill är min grej. Kanske att det är scouten i mig som gillar att göra upp eld.
Sommargrill när det är som bäst.
Grillade persikor med grädde, sås gjord på grädde, muscovadosocker och vanilj och så galet goda honungsrostade mandlar med flingsalt. Sommarens efterrätt!
Det långa, släpande kvällsljuset. Som jag kommer minnas denna varma första del av sommar.
Nästa dag var lite mulen så en snabb promenad i området och vi kom tillbaka precis i tid innan regnet föll.
Min sommarstil 2018: fluffig byxa och skjorta. Lite Annie Hall kan tyckas, eller hur?!
På vägen hem stannade vi på Refurn i Nyköping. Grattis till alla er som ha ett sommarställe i närheten av Nyköping att fylla av vackra ting. Här hittar ni dem! Jag fick med mig två glasskålar. Kunde ha fått med mig så mycket mer.
Vi sa att vi nu skulle göra denna resa till en årlig tur och till nästa gång kan jag säga att jag måste ha lättare packning så jag kan få med mig alla fina saker jag nu inte klarade med. Får visa senare vad jag hittade och så klart ska jag tipsa om vad du ska leta efter. Det brukar jag ju göra och det har jag förstått varit uppskattat.