Följ mig:
Mat & Recept

Allt grillat är gott. Nya favoriten är att grilla morötter

20 juni, 2015

Nu är väl grillsäsongen på riktigt här. Visst har vi grillat också men inte alls i den utsträckning som annars är brukligt denna tid. Nu får värmen komma och ge oss grillkvällarna vi längtar efter.

Nåt som dock grillats med stor framgång och kommer bli vanligt förekommande denna sommar är att grilla morötter. Att grilla fina primörer som smaksätts är både rasande gott men även bra för plånboken då de är i säsong och då prisvärda. Skulle lätt kunna ha dessa grillade morötter som tilltugg i trädgården till ett kallt glas rosé varje sommarkväll.

För att ge morötterna en extra touch och karaktär kan de kryddas. Här får de en syrliga sojamarinad kallad ponzu. Och förhöjdes även ännu mer med strösslade sesamfrön över.

Ponzu
1 dl Yuzu (japansk citrussort) kan ersättas av att blanda 2 msk av vardera lime-, citron- och grapefruktjuice
1,5 dl japansk soja
(eventuellt ett kryddmått dashipulver eller en halv svampbuljongtärning)

Gör så här: Koka upp som hastigast detta och låt svalna. Skeda över de grillade morötterna och strössla sesamfrön över. Ponzusåsen passar också fint som kall kryddsås till stekt fisk eller grönsaker.

Gillar när man kan grilla hela sin måltid.

Kokar gärna ”för mycket” färskpotatis så de kan grillas till middagen. Med lite flingsalt är det rena delikatessen.

Grilla avokado har jag redan tipsat om men det går inte att låt bli att påminna om för det är så gott.

Men då var det väl serverat då!

 

 
Klicka om du gillar

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

Lämna en kommentar

Close