Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

11 november, 2015

Jag tar sats mot julstämningen med stora lökar

Vi går med stormsteg mot första advent. Det är bara 18 dagar kvar tills vi ska tända första ljuset. Jag har haft lite julstämning här hemma då vi gjorde julpysselfilmer (såååå nyfiken på resultatet) men dekorationerna åkte snabbt ner. Vill inte köra igång julen allt för tidigt.

Men det jag har kommit igång med är att några amaryllislökar har fått ta plats. Så julens första tips för året är: Börja med jullökarna nu! De tar ju ungefär 2 veckor på sig att slå ut och sen står de ju ett tag så de kan man absolut ladda upp med. Jag vill väldigt gärna ha utslagna julblommor till första advent då just julblommor är den finaste juldekorationen.

Stod i valet och kvalet att välja klassikt röda amaryllis eller vita. Förra året var det vita då jag hade en rätt ojulig stil på julen då medan året innan det var jätteröd och julig. Valet föll efter en stunds vägvalsvånda på vitt. Jag har inte ännu satt min moodboard för julen 2015 men är rätt säker på att jag inte kommer gå den röda vägen fullt ut.

Sen kan jag säga att jag inte riktigt har det sär julpirret än. Blir faktiskt nästan stressad av alla vackra julbilder, julnyheter och lanseringar. Vill inte skapa en jul som ser bra ut men som inte känns bra, förstår du vad jag menar? Ingen instagramjul här inte! Om du inte brukar läsa mig kanske jag ska berätta att jag har en historia som julbloggare och julfantast. Men ni behöver inte vara oroliga, det kommer. Såååå många juliga idéer och pyssel på lut så här kommer det snart osa jul.

________________________________________________________

Följ mig gärna på Facebook: facebook.com/hemmamedhelena
Och på Instagram heter jag @helenalyth

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.