Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

20 september, 2015

Full english breakfast för hela familjen

Precis som vi hade en familjemiddag i går ville vi idag ha en familjefrukost. Vi är helt klart en frukost familj men nu med den nya termnen har det inte gått så bra med lugna sköna frukostar då det är simning och fotboll okristligt tidigt. Nu har vi roddar om lite i schemat och söndagarna kommer bli lugnare. Det firade vi i dag med en engelsk frukost – full english breakfast.

Lite kuriosa: vet ni varför engleskans frukost heter breakfast? Jo, för det är målet som bryter nattens fasta: break = bryt, fast = fasta. Smart va?!

Äggröra, bacon, stekta tomater, vita bönor i tomatsås, rostat bröd, stark ost, apelsinmarmelad, juice, te (så klart!) och en virgin mary. Står mig nu långt in på dagen skulle jag gissa.

När familjen var på en resa förra året fick barnen för första gången smaka vita bönor i tomatsås. Aldrig hade jag väl kunnat drömma om den kärlek till dessa bönor barnen skulle känna. Slurp och rubbet är borta. Själv är jag ytterst skeptisk. För sött för min smak.

Det verkar bli en strålande dag. Kul för i vårt område är det en festlig sammankomst mitt i området. Loppis, lotteri, korv- och hamburgergrillning, springlopp och en massa, massa fikabröd. Och så klart mingel för vuxna och lek för barn.

Vi har samlat i hop kassar med leksaker till loppisen. Jösses vad saker vi fått och köpt genom åren. Pinsamt mycket tycker jag. Vill verkligen strama åt dels för att det är bättre ekonomiskt men också för det köps saker som inte används och då är det extra dålig ekonomi. Det som används, det används desto flitigare. Färre och bättre saker alltså. Som mitt nya mantra vad det gäller min garderob också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.