Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

31 augusti, 2019

Snyggaste & roligaste desserten med melon

Melonkulor är ju ingen direkt nyhet men om man gör riktigt stora melonkulor och lägger dem i glasstrut eller glasskupa då händer det väl något? Blir ju som melon-glass-kulor.

Så gick mina tankar och jag var ju bara tvungen att testa. Och ja, det gick ju hur bra som helst.

Och riktigt vackert blev det också. Ser ju verkligen ut som någon härligt frisk sorbet.

Tidigare, för evigheter sedan, har jag gjort strutar med fruktsallad men detta känns lite häftigare nu. Kaxigare liksom.

Stora melonkulor som läckra glasskulor

Det var inte alls svårt att göra kulor som såg ut som glasskulor. Jag har sådana här glasskopor men jag testade även vanlig matsked och det gick lika bra.

Bara att sätta ner skopa eller sked och vrida och gröpa ur samtidigt. Melon är som bekant väldigt vattnigt så att lägga kulorna på fat så de kan rinna av lite var bra.

Vattenmelonen var den sämsta melonen att göra kulor av då den är mest porös. Där var det nästan bara “det översta lagret” av melonen som blev riktigt snygga kulor av. Men de lite sämre kulorna kan man ju med fördel lägga underst så var det inga problem längre, ha ha.

Och sedan så var det ju gott också så klart! Så friskt och saftigt. Nu åt vi detta helt au naturell men jag skulle vilja göra samma fast då kanske marinera melonkulorna. Nån som har något bra tips på det?

Comments (2)

    • Vad kul att det kan inspirera. Melon är verkligen en vattendelare – mina tre barn tycker verkligen olika. Tror att om man lägger kulorna i lite söt lag kan det bli ännu smarrigare. men då inte lika sockerfritt så klart.

      Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.