Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

8 oktober, 2020

Chokladbollar med hasselnötter & hasselnötslikör

Jag har en hel del recept på varianter på chokladbollar här på bloggen vid det här laget. Du kan till exempel se:

Fyllda chokladbollar med hela jordgubbar
Chokladbollar med jordnötssmör
En variant: Dajmsugare

Jag ville göra en variant på den med nougat jag visat tidigare, en lite vuxnare chokladboll kan man säga. Med grova bitar av hasselnötter och den godaste likören jag vet; Frangelico. Den kan vara svår att hitta men om du finner den: ta den. Men du kan nog annars ta vilken likör du vill som du tror passar hasselnötter.

Och för att bollarna just ska bli lite vuxnare rullar jag dem i O’boy. Nä, okej – O’boy är väl bland det mest icke-vuxna man kan tänka sig men det gör att chokladbollarna faktiskt ser ut som små tryfflar, eller hur?

Chokladbollar med hasselnötter & hasselnötslikör

Ingredienser, 20 st
100 g smör
2,5 msk kakao
5 msk strösocker
4,5 dl havregryn
1 dl hela hasselnötter
2 msk frangelico, hasselnötslikör
O’boy

Gör så här: Hacka hasselnötterna grovt, nästan bara halvera eller kvarta. Blanda alla ingredienser i en stor bunke till en stor degboll. Dela upp i 20 stycken klimpar och rulla fint till chokladbollar. Häll ut 1-2 dl O’boy i en djup vid tallrik och rulla sedan bollarna i chokladpulvret. Lägg på fat, ställ i kylen i 30 minuter och servera.

Visst ser de lite så där tryffelaktiga ut? Blev väldigt vackra tycker jag.

Fina att servera, supergoda att äta. Och när de är så där små – då får man ta flera stycken. Det tycker jag är en fin regel.

Gott med de stora bitarna hasselnöt.

Ja med detta säger jag trevlig torsdags kväll till dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.